Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Belišćanski vatrogasci obilježili Dan vatrogastva

SV. Florijan Veliškovci

Brojnim aktivnostima belišćanski vatrogasci obilježili su Dan Sv. Florijana i svibanj -mjesec zaštite od požara. Vježbe, posjeti vrtiću i misna slavlja aktivnosti su DVD-a Belišće, Veliškovci, Tiborjanci i Gat.

ZAJEDNIČKA VJEŽBA ČLANOVA DVD-a VELIŠKOVCI-TIBORJANCI-GAT

Na sam dan sv. Florijana 04.05.2019. godine. zajedničkim snagama operativnih članova DVD-a Veliškovci, Tiborjanci i Gat održali su zajedničku pokaznu vježbu, gdje su mještanima pokazali svoju tehniku, vještinu i brzinu u gašenju eventualnog požara.
Korištenjem navalnog vozila DVD-a Gat i traktorske cisterne „Belje“, operativni članovi triju društava pokazali su uzajamni nastup pri gašenju guma na otvorenom prostoru uz korištenje srednjeteške pjene i raspršenog mlaza.
Ove zajedničke vježbe su dokaz međusobne suradnje i usklađenosti u radu pri vatrogasnim intervencijama, te solidarnost u uzajamnoj pomoći. Zajedničke vježbe triju društava održavaju se već tradicionalno svake godine u drugom mjestu, gdje nastojimo zainteresirane članove uključiti u svoje redove.

Sudionici zajedničke vježbe Veliškovci-Tiborjanci-Gat

ZAJEDNIČKO OBILJEŽAVANJE DANA SV. FLORIJANA ČLANOVA DVD-a VELIŠKOVCI-TIBORJANCI-GAT

Povodom Dana Sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 05. svibnja 2019. godine u dopodnevnim satima Dobrovoljna vatrogasna društva Veliškovci, Tiborjanci i Gat u Veliškovcima zajednički su obilježili blagdan sv. Florijana, svog zaštitnika.
Zajedničkim postrojavanjem ispred vatrogasnog doma u Veliškovcima, gdje je izložena slika sv. Florijana u zajedničkoj molitvi koju je predvodio župnik Vjekoslav Lulić, krenula je procesija do mjesne crkve u kojoj je održana svečana misa.
Slaveći blagdan sv. Florijana kojemu se kršćanski narod kroz duga stoljeća molio za pomoć protiv pogibelji ognja, poplave i drugih nepogoda.

Misa na Florijanovo – mjesna crkva u Veliškovcima

ČLANOVI DVD-a BELIŠĆE POVODOM DANA SV. FLORIJANA U VRTIĆU „MASLAČAK“

Povodom Dana Sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 07. svibnja 2019. godine u dopodnevnim satima DVD Belišće je posjetilo dječji vrtić «Maslačak» u Belišću. U dvorišnom prostoru vrtića za okupljene mališane i njihove tete, prezentirana je vježba s vatrogasnim vozilom i korištenje vatrogasnih mlazeva. Ujedno su djeca imala priliku vidjeti vatrogasce u zaštitnim intervencijskim odijelima i opremom za disanje koju koriste na požarnim intervencijama, što ih je veoma zanimalo uz mnogobrojne upite.
Dio mališana se okušao u rušenju meta korištenjem brentače na vodu, što im je bilo zanimljivo, a ujedno povod da u budućnosti se uključe u rad vatrogasnog pomlatka.
Posjet je bio obostrano zanimljiv i pun dojmova.

Posjet vrtiću “Maslačak” u Belišću

Tekst i fotografije: Dubravko Čovčić
Zapovjednik/Tajnik VZG

Objavljeno: 14.05.2019.