Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Članovi DVD-a Belišće na «3. Vukovar Half Marathon»

Vukovarski polumaraton

Treći Vukovarski polumaraton održan je 29. svibnja 2021. godine

2019. godina zapamćena je kao godina kada je održan 1. Vukovarski polumaraton, dok je 2020. godine drugi po redu Vukovarski polumaraton, unatoč okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa, održan virtualno.

Vukovarski polumaraton održava se u sklopu festivala VukovART, a u njemu je ove godine sudjelovalo 560 sudionika. Specifičnost Vukovarskog polumaratona čini to da je ruta kojom se trči obuhvaća murale koji postoje u gradu. Utrka je bila podijeljena prema dužinama staze od 21 kilometar (polumaraton) te 5 kilometara (utrka građana).

Na utrci koja je privukla mnoge sudionike, okupljaju se mnogobrojni sportaši i rekreativci, a u trci od 21 kilometar nastupila su članovi DVD-a Belišća Zdenko Cerovečki i Slavko Milekić, a ekipu su sačinjavali: Slavko Janjić, Matija Bartolović, Ivan Špoljarić, Boris Abičić, Dragan Varga, Ivica Tomin i Denis Val.

Svaki trkač prolaskom kroz cilj okrunjen je trajnom uspomenom na vukovarski polumaraton, prekrasnom unikatnom medaljom koja je inspirirana umjetničkim radom umjetnice Zabou, „Home is where your heart is“, jednog od brojnih murala koji krasi Vukovar.
„Vukovar danas živi u pravom smislu riječi te se nadamo kako se polako vraćamo na „staro normalno“. Jučer je u našem gradu održana Erste plava liga, sportsko natjecanje za najmlađe sa preko 300 sudionika, danas Vukovarski polumaraton trči preko 500 sudionika. Drago nam je vidjeti radost na ulicama našega grada, a izuzetno mi je drago da je ova manifestacija zaživjela u gradu Vukovaru i da smo se danas u ovolikom broju okupili u svojstvu bavljenja sportom i širenja dobre poruke.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.
Cilj ove atletske utrke je podizanje samopouzdanja mladih i odraslih osoba te promicanje zdravog načina života kroz popularizaciju rekreativnog trčanja za sve uzraste.


Članovi trkačke ekipe DVD-a Belišće iskoristili su prigodu za posjet Spomen obilježjima Domovinskog rata u Vukovaru, gdje su na ovaj način obilježili Dan državnosti.

Zapovjednik 
DVD-a Belišće
Dubravko Čovčić

Objavljeno: 02.06.2021.