Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Dan otvorenih vrata DVD Osijek Donji Grad

dani otvorenih vrata osijek donji grad

DVD Osijek Donji grad već šestu godinu obilježava Svibanj – mjesec zaštite od požara organizacijom Dana otvorenih vrata i Pokaznom vatrogasnom vježbom 25. svibnja 2019. godine

Mjesec svibanj je ujedno i Mjesec zaštite od požara, tim povodom DVD Osijek Donji grad šestu godinu za redom organizira Dan otvorenih vrata i Pokaznu vatrogasnu vježbu.

Pridružite nam se u subotu 25. svibnja 2019. od 17:00h do 20:00h na Trgu bana J. Jelačića u Donjem gradu na prostoru tržnice i parka. Očekuje vas mnoštvo sadržaja vatrogasne tematike. Osim velikog broja radionica pripremili smo vam izložbu fotografija, dječjih radova, vatrogasnih autića te upoznavanje s vatrogasnim vozilima i opremom. Pridružiti nam se mogu sva zainteresirana djeca u dobi od 3 do 15 godina (uz prisutnost roditelja). Prethodne prijave na radionice nisu potrebne.


Vrhunac Dana otvorenih vrata je Pokazna vatrogasna vježba. Glavni cilj održavanja vježbe je upoznavanje građana grada Osijeka s vatrogasnim tehnikama. Vježba započinje u 19:30 i podijeljena je na nekoliko segmenata. Sudionici vježbe su gradska vatrogasna dobrovoljna društva.
Za sve dodatne informacije o programu 6. Dana otvorenih vrata posjetite našu službenu facebook stranicu @DVDOsijekDonjigrad.

Program
Kreativno-edukativne radionice (od 17 do 20 sati)

 1. Likovne radionice
  Vatroteka
  –> bojanje, crtanje i oslikavanje materijala i predložaka na temu vatrogasnih događaja i opreme
  Vatrogasac, ne ljuti se i vatro zmija
  –> društvene igre vatrogasne tematike
 2. Priprema, pozor sad!
  –> radionica je proaktivnog karaktera, gdje će se djeca upoznati sa osnovnom vatrogasnom opremom te je na mjestu isprobati
 3. Vatrostol
  –> edukativna radionica: upoznavanje djece sa osnovnom opremom i njenom konkretnom primjenom (mlaznica, kaciga, rukavice..)
  –> proaktivna poveznica koja će zaokružiti vatro priču je mali vatrogasni poligon kojega će djeca proći uz našu pomoć ili uz pomoć svojih roditelja

Vatro selfie kutak –> prostor namijenjen fotografiranju djece i roditelja s ciljem upoznavanju vatrogasne opreme pomoću izloženih rekvizita

*Izložbe:

 1. Izložba fotografija vatrogasne tematike
 2. Izložba dječjih radova-Likovni natječaj
 3. Izložba vatrogasnih autića -Željko Balat

*Vatrogasni vozni park:
–> djeca će imati mogućnost ulaska u vatrogasne kamione uz pratnju vatrogasaca i pitati što ih zanima, isprobati kacigu, fotografirati se..

Pokazna vatrogasna vježba od 19:30 – 20:00h
Glavni cilj vježbe je upoznavanje građana grada Osijeka s vatrogasnim tehnikama.
Vježba je podijeljena na nekoliko segmenata, a sudjeluju dobrovoljna vatrogasna društva s područja grada Osijeka.

Veselimo se vašem dolasku i druženju!

 • U slučaju lošeg vremena ili kiše, događaj se odgađa za dva tjedna
  Zamjenik zapovjednika: Bruno Zvonarić bacc.ing.sec.

Objavljeno: 21.05.2019.