Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Dodjela nabavljene specijalne opreme

oprema za stršljenove Belišće

Primopredaja opreme za tehničke intervencije uklanjanja stršljenovih gnijezda dana 12. lipnja 2019. godine u prostorijama DVD Belišće.

Marjančević, Mužević Ivanović, Varžić, Cvenić

Osječko-baranjska županija osigurala je financijska sredstva za nabavku opreme za tehničke intervencija uklanjanja stršljenovih gnijezda. Sedam vatrogasnih društava iskazalo je interes za opremanjem ovom vrstom opreme: DVD Ivanovac, DVD Valpovo, DVD Belišće, DVD Viljevo, DVD Kešinci, DVD Kneževi Vinogradi i DVD Marijanci.

Ivica Mišin, predavač

Nabavljena je oprema ukupne vrijednosti 35.000 kuna a sadrži zaštitnu opremu, specijalne teleskopske držače spreja, sredstava za uklanjanje i injekcije adrenalina. Prije primopredaje izvršena je od strane stručne osobe – Ivice Mišina kratka obuka korisnika na kojoj su budući korisnici opreme upoznati sa svim opasnostima i mjerama zaštite.

oprema za stršljenove Belišće
oprema za stršljenove Belišće

Primopredaji su prisustvovali i predstavnici Osječko-baranjske županije – Goran Ivanović, zamjenik župana i Slavko Marjančević, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj te zamjenik gradonačelnika Grada Belišća, Domagoj Varžić. Predstavnicima DVD-a prije početka obuke obratili su se i predsjednik i zapovjednik županijske vatrogasne zajednice Nikica Mužević i Zdravko Cvenić.

Objavljeno: 14.06.2019.