Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

DVD BELIŠĆE – VJEŽBA U TVORNICI HARBURG FREUDENBERGER BELIŠĆE

Vježba Belišće

Dana 17. studenog 2021. godine u prijepodnevnim satima u tvorničkom krugu Tvornice HARBURG FREUDENBERGER BELIŠĆE održana je taktička vježba radnika i vatrogasaca.

Zadatak vježbe je bila provedba alarmiranja, koordinacije dojave o događaju, evakuacija radnika, početno gašenje, spašavanje unesrećenih i gašenje požara, gdje su bili aktivno uključeni svi naprijed navedeni sudionici vježbe.

Vježbom je pokazana koordinacija radnika i pripadnika vatrogasne postrojbe prilikom evakuacije, te uzajamna suradnja prilikom spašavanja i gašenja požara s vatrogasnom postrojbom DVD-a Belišće.

Ispred Zavoda za unapređenje sigurnosti, gosp. Ivica Mauk upoznao je djelatnike s postupcima i rukovanju aparatima za početno gašenje, gdje su djelatnici Tvornice u praktičnom dijelu iskušali svoje znanje.

Nakon završetka vježbe, analizom je potvrđeno da su ostvareni svi ciljevi i zadaća vježbe.

Cjelokupnu aktivnost sudionika u vježbi pratile su odgovorne osobe Tvornice HF Belišće Toni Čužić, Zavoda za unapređenje sigurnosti Ivica Mauk i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Dubravko Čovčić, koji su viđenim veoma zadovoljni.

Objavljeno: 22.11.2021.