Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

DVD Feričanci proslavio je respektabilnih 130 godina

dvd feričanci

Prenosimo iz Glasa Slavonije: Pokaznom vježbom i svečanom sjednicom Dobrovoljno vatrogasno društvo Feričanci obilježilo je 130. godišnjicu postojanja.

Na sjednici je izvješće o radu podnio tajnik Josip Bilanđžić, pripremivši povijesni presjek o radu društva, dodavši da DVD Feričanci danas ima 24 operativca koji su spremni za sve intervencije, te da su obnovljene vatrogasne garaže i dom, a nabavljena su i nova vozila.

Čestitke na velikom jubileju vatrogascima uputio je načelnik Marko Knežević, Istaknuvši kako je Općina Feričanci prepoznala i podržava rad društva. DVD-u na uspjehu, da opstane 130 godina čestitali su i na predanom radu vatrogascima i vatrogaskinjama zahvalili osječko-baranjski dožupan Josip Miletić i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Zdenko Čarapar. Predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić pohvalio je rad DVD-a Feričanci. ‘Bili ste tri puta prvaci države, a taj natjecateljski uspjeh nastavio se i u novije vrijeme. Prisutni ste na natjecanjima i na osposobljavanjima, To je za svaku pohvalu”, rekao je Gašić.


Medu uzvanicima na svečanoj sjednici bili su i izaslanik zapovjednika Hrvatsko vatrogasne zajednice Dalibor Rihtarić i zapovjednik VZ-a OBŽ-a Zdravko Cvenić, a svečanosti su nazočila i brojna prijateljska društva. U prigodi velikog jubileja podijeljena su priznanja najzaslužnijima.

Glas Slavonije, 20.9.2021, Snježana Fridl

Objavljeno: 20.09.2021.