Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

DVD Retfala – Nabavka nove autocisterne

Autocisterna Retfala

Svečanoj primopredaji novonabavljene autocisterne održanoj 20. studenoga 2021. godine uz članove DVD-a prisustvovali su i predstavnici Grada i vatrogasne zajednice.

Vatrogasna cisterna izrađena je u poduzeću Škrlec d.o.o. iz Sv. Ivana Zeline a vrijedna je 650 tisuća kuna. Riječ je o cisterni s certificiranim spremnikom za pitku vodu.

Poučeni izazovima iz Gunje tijekom poplava, ali i potresa koji je pogodio Banovinu, željeli smo biti na raspolaganju zajednici i cijelom pučanstvu pa smo se odlučili za kupnju rabljene cisterne. Treba naglasiti da nam je budžet iz Grada Osijek godišnje oko 600-tinjak tisuća kuna, a mi smo uspjeli uštedjeti novac iz prethodnih godina, točnije namjenski smo ga čuvali za kupnju ove cisterne – pojasnio je Dragan Koščak, predsjednik DVD Retfala Osijek

Primopredaji su bili nazočni i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka, Dragan Vulin, predsjednik Vatrogasne zajedncie Osijek, Željko Penić te pročelnik Županijske vatrogasne zajednice Berislav Hengl.

Gospodin Vulin je naglasio da Grad vodi računa o svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima te kao načelnik Stožera civilne zaštite grada Osijeka posebno zahvaljuje na angažmanu vatrogasaca u posljednje dvije godine tijekom pandemije. Po dolasku autocisterne u DVD Retfala ključevi su predani zapovjedniku, a okupljeni su potom održali minutu šutnje za sve poginule žrtve u ratu.

Izvor : Glas Slavonije

Foto : Glas Slavonije

Objavljeno: 22.11.2021.