Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Ekipe DVD-a Veliškovci i Belišća u Kampu vatrogasne mladeži Fažana

Pripadnici vatrogasne mladeži DVD-a Veliškovci i DVD Belišće sudjelovali su radu 28. Kampa vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice u Fažani.

Ovaj boravak poslužit će im kao odmor od brojnih natjecanja, ali i kao priprema za državno natjecanje na koje su se plasirali. Tjedni raspored unaprijed je određen tako da djeca svakog dana imaju redovne aktivnosti u kombinaciji s raznim igrama, natjecanjima i slobodnim vremenom za kupanje i izlet.


Druženje, nova prijateljstva i osjećaj pripadnosti kolektivu velike hrvatske vatrogasne obitelji glavne su niti vodilje svih smjena u Kampu u Fažani.
Plan aktivnosti bio je vrlo zanimljiv i interesantan, pogotovo onima koji su prvi puta boravili u Kampu, a voditelji Josip Kozina i Vesna Kozina DVD-a Veliškovci i Željko Čakalić i Mirjam Crnoja DVD-a Belišće, svojim angažmanom su motivirali mladež u izvršavanju svih zacrtanih zadaća.
Nakon ustajanja u 07,00 sati i doručka pristupilo se uređenju prostorija i okoliša bungalova. U prijepodnevnim satima odvijale su se vatrogasne i sportske aktivnosti: vatrogasna vježba za mladež, vježba sa VMŠ, strojeve radnje i postupci, odbojka na pijesku te graničar.


Poslijepodnevni sati bili su predviđeni za vatrogasne igrice i slobodne aktivnosti. Unatoč svim aktivnostima bilo je dovoljno vremena za kupanje i prije i poslije podne. U večernjim satima bilo je predstavljane svakog DVD-a i kraja iz kojega dolazi. Osim toga organizirane su i zabavne večeri: ples sa stolicama, karaoke, izbor najbolje maske, izbor najluđe frizure te izbori za miss i mistera Kampa. Četvrtak je bio dan predviđen za izlete te su članovi DVD Belišće posjetili nacionalni Park Brijuni, nakon čega su ponijeli lijepe uspomene. Nedjeljno prijepodne iskorišteno je za odlazak na sv. Misu i obilazak Fažane.


Kao i svih prijašnjih godina i ovaj odlazak u Kamp je ostvario svoj cilj, a to je stjecanje novih znanja i iskustava, zabava, obilazak znamenitosti i posebno upoznavanje i sklapanje novih prijateljstava koja će se, vjerujemo, nastaviti i u budućnosti. Vatrogasna mladež temelj je opstojnosti vatrogasne djelatnosti, a upravo ovakvim sadržajima privlači mlade u vatrogasne redove. U deset ovogodišnjih smjena u Fažana boraviti više od 1000 djece iz 88 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Dubravko Čovčić

Objavljeno: 23.08.2023.