Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Imenovan zapovjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije

Zoran Pakšec

Župan Ivan Anušić imenovao je 1. rujna 2022. godine Zorana Pakšeca županijskim vatrogasnim zapovjednikom.

Od 1. rujna funkciju županijskog vatrogasnog zapovjednika na period od 5 godina obnaša Zoran Pakšec. U vatrogastvu je već 30 godina i kao dobrovoljni vatrogasac a od 1993. godine dio je Javne vatrogasne postrojbe Osijek u kojoj od nedavno obavlja dužnost zapovjednika.


Županijski zapovjednik Zoran Pakšec u dosadašnjim izjavama za javnost naglašavao je da mu je zadatak provedba zakona o vatrogastvu kao i pomoć zapovjednicima da se zakon primjeni u potpunosti. U planu mu je i organizaciju i osnaživanje vježbi na razini županije za možebitne intervencije kao što su na primjer požari otvorenog prostora, specijalne intervencije spašavanja iz dubina i visina, spašavanje na vodi kao i specijalizacija za gašenje požara unutarnjeg prostora.


Kako je naveo za Baranja.info:”…Radit ćemo na edukacijama na razini županije kroz vatrogasne zajednice na osposobljavanju i upravljanju aplikacijom UVI. Dodao je kako će raditi na razvoju profesionalnog i dobrovoljnog vatrogastva, koje treba dodatno obučiti i osposobiti”.

Objavljeno: 03.09.2022.