Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Intervencija – potraga za nestalom osobom na području Našica

Na žalost, potraga za nestalim 35-godišnjakom (B.D.) okončana je pronalaskom njegova beživotnog tijela.

Potraga za nestalim našičaninom trajala je od petka, 03. siječnja 2020. godine kada su članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanice Osijek dobili obavijest o njegovu nestanku. U noći 2. na 3. siječnja udaljio se od kuće u nepoznatom smjeru. Kako stoji u priopćenju iz HGSS-a, u nedjelju prijepodne spasioci su dobili informaciju da su papuče koje je nosio 35-godišnjak pronađene uz jezero Lapovac, u blizini Našica.

Na Lapovac je odmah poslan HGSS-ov potražni tim iz Stanice Osijek s bespilotnom letjelicom a potrazi se pridružuju i članovi HGSS Stanice Požega s bespilotnom letjelicom i termovizijskom kamerom. U potragu se također uključuju vatrogasci iz DVD Našice, JVP Našice i pripadnici MUP PP Našice. Uz dobrovoljne vatrogasce DVD-a Našice, volontere HGSS Osijek u intervenciji je sudjelovala i jedinica za Komunikacijsko-informacijski sustav Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije koja je dala komunikacijsku podršku a koordinacijski stožer nalazio se u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice.

Najgora sumnja na žalost se pokazala točnom, iz zraka je s pomoću drona u nedjelju u 10.30 sati u vodi uočeno tijelo unesrećene osobe.

U potrazi je ukupno sudjelovalo 20-tak volontera HGSS Osijek, 20-tak dobrovoljnih vatrogasaca DVD-a Našice, 1 vatrogasac VZOBŽ s radio vezom, 2 potražna psa HGSS Osijek, 1 dron s termovizijskom kamerom HGSS Požega, 1 dron HGSS Osijek te 1 dron DVD Našice.

Izvor: Glas Slavonije, HGSS, Našički vatrogasci

Objavljeno: 07.01.2020.