Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Iz medija: POTPISANI UGOVORI – Vatrogascima 300.000 kuna potpore

potpisivanje dvd osječko-baranjska

Zamjenik osječko-baranjskog župana Goran Ivanović u četvrtak je potpisao ugovore o sufinanciranju nabave vatrogasnih vozila u iznosu od 300 tisuća kuna s predstavnicima 11 vatrogasnih društava s područja Osječko-baranjske županije.

Sredstva su namijenjena za podmirenje troškova dostave i registracije sedam vatrogasnih vozila koja su kao donacija stigla iz Velike Britanije, točnije iz Nottinghama, u svibnju i već su stavljena u funkciju. Osim sedam društava koja su dobila sredstva za vozila, još su četiri društva dobila potporu za nabavu vozila u skorašnjoj budućnosti. Naime, očekuje se u rujnu doprema još sedam vozila iz Velike Britanije. Osim toga, očekujemo donacije i od Ministarstva unutarnjih poslova i od Robnih rezervi pa bi do kraja godine ukupan broj vozila koje će dobiti DVD-ovi s područja županije mogao biti veći od 20 – rekao je Ivanović.

Osim nabave vozila, Županija izdvaja i sredstva za opremanje vatrogasnih domova kako bi se stvorili potrebni uvjeti za rad vatrogasaca, a ove godine će za potpore vatrogastvu biti utrošeno oko 1,2 milijuna kuna. Ugovori su potpisani s predstavnicima DVD-a Belišće, Karanac, Ladimirevci, Kneževi Vinogradi, Kešinci, Beli Manastir, Petlovac, Josipovac, Gašinci, Erdut i Gorjani.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Baranja Zdenko Čarapar zahvalio je u ime predstavnika društava koja su potpisala ugovore.

Tekst i silka “Glas Slavonije”, J.N.

Objavljeno: 07.06.2019.