Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

IZ MEDIJA: Primopredaja vatrogasnih vozila iz Engleske

baranja vozila engleska

Vatrogasna zajednica Baranja organizira primopredaju vatrogasnih vozila iz Engleske za Osječko-baranjska dobrovoljna vatrogasna društva u Kneževim Vinogradima, 04. svibnja 2019. godine.

Portal baranjainfo: Vatrogasna zajednica ”Baranja” u suradnji s dva profesora Visokog učilišta za vatrogastvo u Engleskoj, Grant Smith i Kevin Ruane, osigurala 11 novih vozila za potreba DVD-a na području Osječko-baranjske županije. Grant Smith i Kevin Ruane humanitarci su u svijetu vatrogastva te se trude pomoći svim potrebitim vatrogasnim organizacijama nabavljanjem vozila i ostale opreme.

Najzaslužnija za opremanje DVD-a je Renata Čete, tajnica Vatrogasne zajednice ”Baranja”, koja je sudjelovala u poznatoj Operaciji Florijan kada su donirana vozila za Baranju. Trenutno operacija djeluje na području Makedonije. Vatrogasna zajednica ”Baranja” organizirala je za gosta obilazak DVD-ova u Baranji kao i upoznavanje s vatrogastvom u Baranji.

Prvi pokušaj nabave novih vozila i interventne opreme bio je upućen upravo Operaciji Florijan koja ne može to učiniti jer Republika Hrvatska više ne spada u kategoriju siromašnih zemalja kojima oni pomažu. Tako su Renata i predsjednik VZ ”Baranja”, Zdenko Čarapar, došli na ideju javiti se humanitarnoj organizaciji koju vode Grant Smith i Kevin Ruane.

Nakon što su s njima kontaktirali, osmislili su projekat koji je potvrđen i osigurano je 11 vozila za potrebita DVD-a. Jedno vozilo već je stiglo i ono se nalazi u DVD-u Kneževi Vinogradi. Od predsjednika VZ ”Baranja”, Zdenka Čarapara, saznajemo kako dolazi 10 kamiona, odnosno navalnih vozila marke Dennis, o čega će šest stići 1. svibnja, a ostala četiri u rujnu. Riječ je o rabljenim vozila čija je starost oko 10 godina, što je trenutno daleko iznad prosjeka opremljenosti DVD-ova na našem području.”

(baranjainfo.hr – Marko Balukčić)

Svečanost primopredaje u Kneževim Vinogradima
Načelnica općine Punitovci

Objavljeno: 02.05.2019.