Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Iz medija: VELIKI PLANOVI DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA VLADISLAVCI

vladislavci

Staze za vježbanje malih vatrogasaca – Glas Slavonije, 13.3.2019, D. Pejić.

“Dobrovoljno vatrogasno društvo Vladislavci ulaže u mlade vatrogasce, u njihovu naobrazbu i u praktično Iskustvo. Zapravo može reći da ima terene za uvježbavanje vatrogasne mladeži kakvima se malo koje vatrogasno društvo može podičiti. Predsjednik vlađislavačkih vatrogasaca Dominik Lovrenčič kaže nam kako su upravo odradili provjeru znanja za male vatrogasce. DVD Vladislavci ima 64 vatrogasca, a rad s mladima koji su budućnost svakog dobrovoljnog vatrogasnog društva jako im je važan, Društvo okuplja dvanaestero djece od 12 do 16 godina te isto toliko djece u dobnoj skupini od 6 do 12 godina.


Upravo smo uredili teren iz dvorišta i ispred dvorišta te smo postavili i ogradu. Tamo su planirane dvije staze na kojima ćemo ozbiljno raditi s djecom i uvježbavati Ih na pravom terenu za tu namjenu – kaže Dominik Lovrenčić. Očekuje da će njihove staze koristiti ne samo njihovi najmlađi članovi nego i članovi iz ostalih vatrogasnih društava koja ozbiljno rade s djecom i prenose im znanja i ljubav prema ovoj humanoj djelatnosti.
Lovrenčić navodi kako će sada početi postavljati opremu na staze čim se primi trava koju su posijali. Oprema se nalazi u njihovu vatrogasnom spremištu, a riječ je o stalci ma za vezanje čvorova, stalcima za ciljeve koje će gađati vodenim mlazovima, razne prepreke kao što je tunel za provlačenje vježbenika.., “

Glas Slavonije, 13.3.2019, str. 19, A4 D. Pejić.

Objavljeno: 13.03.2019.