Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Održana Izborna sjednica Skupštine VZ OBŽ

Skupština VZ OBŽ

Sjednica je održana dana 27. svibnja 2021. godine (četvrtak) u auli Magna Fakulteta Agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, Vladimira Preloga 1 (Sveučilišni kampus) s početkom u 17,00 sati.

Sjednica je organizirana uz poštivanje Preporuka Stožer civilne zaštite s ciljem sprječavanja širenja zaraze.

Radno Predsjedništvo

Na sjednici su bili nazočni stari i novi članovi Skupštine VZ OBŽ. Članovi skupštine koji su na kraju svog mandata potvrdili su prihvaćanje svih materijala koji su prethodno usvojeni na elektroničkoj sjednici. Tako je između ostalog potvrđen i tekst novog Statuta.

Nadalje je usvojeno Izvješće o radu za 2020. godinu kao i izvješće Nadzornog odbora. Novi saziv Skupštine usvojio je Poslovnik o radu te se prešlo na utvrđivanje kandidata za predsjednika VZ OBŽ. Na sjednici je organizirano glasanje s glasačkim listićima na kojima su bila istaknuta dva kandidata za predsjednika:

1. Zdenko Čarapar, kandidat ispred VZ Baranja

2. Nikica Mužević, kandidat ispred VZG Belišće

Zdenko Čarapar i Nikica Mužević

Glasanju je pristupilo 68 članova Skupštine te je utvrđeno da je više glasova (35:30) dobio Zdenko Čarapar koji je izabran za novog predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije (3 glasačka listića bila su nevažeća).

Zamjenik Župana OBŽ, Josip Miletić (prvi red)1

Na sjednici se prisutnima obratio i jedini gost – predstavnik Osječko-baranjske županije i Župana, gospodin Josip Miletić, koji je čestitao novoizabranom predsjedniku, istakao važnost rada s mladima u vatrogastvu te poželio svim članovima Skupštine uspješan rad u novom mandatu.

Objavljeno: 28.05.2021.