Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

IZBORNO-IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA BELIŠĆE

Skupština VZG Belišće 2021

U četvrtak 25. ožujka 2021. godine u vatrogasnom domu DVD-a Belišće održana je redovna izborno-izvještajna sjednica Skupštine VZG-a Belišće

Skupština je zasjedala u prisutnosti zastupnika DVD-a članica VZG Belišće, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera u zaštiti od COVIDA-19.
Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća gđa. Ljerka Vučković i zapovjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije gosp. Zdravko Cvenić.


Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijskog izvješće u 2020. i te Planove rada i financija VZG Belišće za 2022. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća gosp. Dubravka Čovčić.
Nakon usvojenih Izvješća za 2020. godinu i Planova za 2022. VZG-a Belišća, pristupilo se davanju razrješnice starom rukovodstvu Zajednice za mandatno razdoblje 2017-2021. godine, a potom izbor novog rukovodstva.
Predsjednik Komisije za organizacijska i financijska pitanja VZG Belišće, gosp. Slavko Milekić iznio je prijedlog kandidata za dužnosnike u tijelima VZG Belišće za mandatno razdoblje 2021-2026. godine koji su jednoglasno izabrani i to:

 • -Dubravko Čovčić za zapovjednika,
 • -Ivan Vincetić za zamjenika zapovjednika.
 • -Nikica Mužević za predsjednika,


Potom je potvrđena verifikacija članova DVD-a u Predsjedništvu i Zapovjedništvu VZG Belišće i to:
PREDSJEDNIŠTVO VZG Belišće:
1.Slavko Milekić- DVD Belišće;
2.Ivan Anić- DVD Bistrinci;
3.Milan Strahinec- DVD Bocanjevci;
4.Velibor Vinogradac- DVD Vinogradci;
5.Josip Stjepanović- DVD Tiborjanci;
6.Dinko Galinović- DVD Veliškovci;
7.Ljerka Vučković- DVD Gat;
8.Nikica Mužević- predsjednik VZG
9.Ivan Vincetić- zamjenik zapovjednika VZG
10.Dubravko Čovčić- zapovjednik VZG

ZAPOVJEDNIŠTVO VZG:

 1. Željko Čakalić- DVD Belišće;
 2. Siniša Ledinšćak- DVD Bistrinci;
 3. Josip Pavoković- DVD Bocanjevci;
 4. Željko Berečić- DVD Vinogradci;
 5. Ivica Talafuk- DVD Tiborjanci;
 6. Josip Kozina- DVD Veliškovci;
 7. Željkojko Katušić- DVD Gat
 8. Ivan Vincetić- zamjenik zapovjednika VZG.
 9. Dubravko Čovčić – zapovjednik VZG

Ujedno je objavljena kandidatura gosp. Nikice Muževića za predsjednika Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije i gosp. Dubravka Čovčića za zamjenika člana VZO-BŽ u Skupštini Hrvatsko vatrogasne zajednice.
S prigodnim riječima obratila se zamjenica gradonačelnika gđa Ljerka Vučković istakavši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Ujedno je istakla brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji i napore s obzirom na svoje financijske mogućnosti koji se ulažu u vatrogasne domove. Ujedno je istakla veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća i rukovodstvu VZG Belišće koje stoji na raspolaganju u rješavanju svih problema.

Nazočnima se obratio zapovjednik VZO-BŽ, gosp. Zdravko Cvenić, pozdravljajući sve prisutne u svoje ime i ime županijske vatrogasne zajednice. Pohvaljuje rad Zajednice i iznosi kvalitetan doprinos u rješavanju svih vatrogasnih pitanja. Istakao je da VZG Belišće polovinom 2021. godine treba dobiti kombi iz sredstava HVZ, a također napominje otvaranje vatrogasne škole na području Osječko-baranjske županije što će doprinijeti lakšem ostvarivanju prekvalifikacije za profesionalnog vatrogasca. S obzirom da smo mi dobrovoljna vatrogasna društva, a znamo da u 2020. godini zbog pandemije korona virusa nije bilo društvenih događanja, što je poremetilo društvene zbivanja i druženja svih kategorija članstva. Čestitao je zapovjedniku na dobrom vođenju zajednice i ujedno se zahvalio na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ, te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.
Nakon pozdravnih riječi gostiju, gosp. Nikica Mužević zaključio je rad Skupštine.

Objavljeno: 31.03.2021.