Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a BISTRINCI

bistrinci

U subotu 02. ožujka 2019. godine u prostorijama Nogometnog kluba Bistrinci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Bistrinci uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-a (Belišće, Vinogradci, Veliškovci, Gat, Marijanci, Črnkovci, Novi Bezdan i Baranjsko Petrovo Selo), te operativnih i podupirajućih članova iz mjesta Bistrinaca.


Skupštini DVD-a Bistrinci prisustvovaoje predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko, zapovjednik VZG Belišće gosp. Dubravko Čovčić i predstavnik savjeta za razvoj prigradskih naselja u Gradu Belišću za mjesto Bistrinci Rade Bagarić.
Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Bistrinci i Financijsko izvješće u 2018. godini, te Planove rada i financija za 2020. godinu.
Nakon usvojenih Izvješća za 2018. godinu i Planova za 2020. DVD-a Bistrinci, dana je riječ gostima.
U prigodnim riječima predsjednika Gradskog vijeća Dario Fletko se zahvalio na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provede u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno istaknuo je opsežan rad društva tijekom cijele godine i aktivnosti koje se provode u ispunjavaju svih obveza. Istaknuo je potporu Gradske uprave Grada Belišća u ostvarivanju boljih uvjeta rada vatrogasaca, gdje je u planu uređenje vatrogasnog spremišta u Bistrincima. Daje podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostvarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, osvrnio se na rad Društva, koje ispunjava sve obveze po pitanju vatrogasnih intervencija i ostalih aktivnosti u djelokrugu vatrogasne djelatnosti. Također napominje potrebu stalnog osposobljavanje mladih članova za stjecanje osnovnih i novih saznanja o vatrogastvu. Upoznao je članove s promjenama koje su nastale u vatrogasnoj organizaciji po pitanju preuzimanja Sektora za vatrogastvo iz DUZS u okrilje Hrvatske vatrogasne zajednice i potrebe donošenja novog Zakona o vatrogastvu do kraja godine, a također naglašava osnivanje Središnjeg družavnog ureda za vatrogastvo koji treba započeti s radom 01.01.2020. godine. Na kraju se zahvalio rukovdstvu na doprinosu u radu tijela VZG Belišće, te poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, prisutpilo se uručivanju uvjerenja i priznanja zaslužnijim članovima i to:
Zapovjednik VZG gosp. Dubravko Čovčić uručio je :

  1. Diplomu za stecanje «Pripadnika vatrogasne mladeži».:
  • Emi Barić i Dori Ledinšćak
  1. Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasac I klase».:
  • Draženu Podboj
  1. Diploma za 40 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina»:
  • Dušanu Petranović.

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja, a predsjedavajući gosp. Ivan Anić, zahvalio se prisutnima na nazoćnosti i zaključio rad Skupštine.

Objavljeno: 02.03.2019.