Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Likovni, literarni i foto natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice za predškolski i školski uzrast

Hrvatska vatrogasna zajednica raspisuje u školskoj godini 2019/2020. likovni, literarni i foto natječaj, a sa svrhom popularizacije vatrogastva među mladima te podizanja svijesti u zaštiti od požara.

Natječaj se provodi u sljedećim kategorijama:

  1. likovni radovi djece predškolskog uzrasta
  2. likovni radovi učenika od I. do VIII. razreda osnovnih škola
  3. literarni radovi učenika od IV. do VIII. razreda osnovnih škola
  4. foto natječaj učenika srednjih škola.

Ciljana skupina sudionika u foto natječaju su one srednje škole koje u svojem redovnom programu, ali i u izvannastavnim aktivnostima, imaju predmet fotografije.
Teme svih radova vezane su uz vatrogastvo i zaštitu od požara (vatrogasna vozila, vatrogasci gase požar kuće, požar šume, spašavanje ljudi i životinja, hrabrost vatrogasca, mladi vatrogasci, itd.).

Likovni i literarni radovi trebaju biti poslani na adresu „HRVATSKA VATROGASNA ZAJEDNICA – UREDNIŠTVO VATROGASNOG VJESNIKA, SELSKA CESTA 90 A, 10000 ZAGREB“ do 16. ožujka 2020. godine, a radovi se ne vraćaju. Uz poslane radove potrebno je dostaviti i prijavnicu koju možete preuzeti OVDJE.
Fotografije koje se prijavljuju na natječaj također trebaju biti poslane do gore navedenog datuma na mail adresu vatrogasni.vjesnik@hvz.hr .

Nagrade pobjednicima natječaja bit će uručene u svibnju 2020. godine u sklopu manifestacije „Dan hrvatskog vatrogastva“ a prijevoz dobitnika nagrada i njihovih roditelja ili nastavnika (1 osoba u pratnji po nagrađenom) organizirat će Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije.

Škole i vrtići mogu se direktno obratiti DVD-ima na svom području za detaljnije informacije a vatrogasne zajednice trebaju do 02. prosinca 2019. godine dostaviti popis škola i vrtića koje će sudjelovati u natječaju.

Objavljeno: 14.11.2019.