Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

”MEMORIJAL FRANJO BARTOLIĆ”

memorijal franjo bartolic petlovac

U Petlovcu je 26. kolovoza održano otvoreno međunarodno vatrogasno natjecanje sa zaprežnom vatrogasnom štrcaljkom.

DVD Petlovac već tradicionalno organizira ovo atraktivno međunarodno natjecanje na kojem nastupaju muška i ženska natjecateljska odjeljenja. Ovogodišnji Memorijal okupio je 15 odjeljenja iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Okupljenim natjecateljima na otvaranju obratio se zamjenik načelnika Stožera CZ Osječko-baranjske županije Mladen Pejić koji se tom priliko zahvalio vatrogascima na suradnji i poželio uspješno natjecanje. Uz njega otvaranju su prisustvovali i pročelnik VZ OBŽ Berislav Hengl, zapovjednik VZ Baranja Ivica Novak te voditelj tradicionalnih natjecanja iz Budimpeštanskog 13 okruga, gospodin Ferenc Beres.

U kategoriji ženskih odjeljenja nastupile su članice: DVD Darda, Petlovac (dva odjeljenja) i Karanac, u muškoj konkurenciji za najbolji plasman natjecali su se članovi DVD Karanac, Popovac, Marijanci, Antunovac, Darda Beli Manastir Petlovac i Novi Bezdan (dva odjeljenja), a od gostujućih odjeljenja nastupili su DVD Novi Iđoš, DVD Zenica i DVD Budimpešta.

Natjecatelji su pokazali zavidnu uvježbanost te su najbolje rezultate postigli:

U kategoriji članica A DVD Darda, u kategoriji članova A DVD Karanac a među gostujućima najbolji su bili DVD Novi Iđoš. U kategoriji članica B nasupio je samo DVD Petlovac dok je u kategoriji članova B najbolji bio DVD Beli Manastir.

DVD Petlovac ponovno se pokazao kao dobar domaćin natjecanja.

Objavljeno: 26.08.2023.