Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Obilježen međunarodni dan Civilne zaštite

dan civilne zastite

U Osijeku je 1. ožujka obilježen međunarodni dan Civilne zaštite. Na svečanom prijemu kod zamjenika Župana Gorana Ivanovića našli su se predstavnici operativnih snaga i hitnih službi kao i čelnici jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije.

U kratkom obraćanju prisutnima zamjenik župana istaknuo je važnost organiziranih operativnih snaga te se zahvalio na svemu do sada učinjenom.

Ujedno je najavio ustrojavanje operativno-zapovjednog centra na nivou županije – mjesta s kojeg će se upravljati u složenim situacijama. U prošloj je godini kako je istakao voditelj Centra 112 u Osijeku
Zvonko Grgec , samo na broj 112 bilo preko 130 tisuća poziva, a zapovjednik VZOBŽ Zdravko Cvenić istaknuo je da je u ovom periodu godine povećan broj požara otvorenog prostora te je upozorio na opasnosti neopreznog spaljivanja biljnog otpada na otvorenom. Ravnateljica Hitne medicinske pomoći OBŽ, Silvana Sabo istaknula je dobru organizaciju službe (9 timova na području OBŽ) i skorašnju bolju pokrivenost područja Baranje s timovima hitne medicinske pomoći.

Objavljeno: 01.03.2019.