Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

OBUKA ZA RAD S APARATIMA ZA ZAŠTITU DIŠNIH ORGANA

Obuka DVD Beilišće

Obuka je organizirana 13. svibnja 2021. u organizaciji Vatrogasne Zajednice grada Belišća u središnjoj vatrogasnoj postrojbi Belišće.

Radi se o internoj obuci operativnih članova iz svakom DVD-a s područja VZG Belišće za rad s aparatima za zaštitu dišnih organa, s ciljem da se što više članova vatrogasnih postrojbi obučiti za rad i korištenje aparata za zaštitu dišnih organa.
Budući su u prosincu 2020. godine uručeni kompleti aparata svakom prigradskom DVD u Gradu Belišću, bilo je nužno podsjetiti i uvježbati operativnog člana vatrogasne grupe s načinom korištenja i njihovog održavanja.


U nastojanju osiguravanja što bolje osobne zaštite svakog operativnog vatrogasca i nabavkom odgovarajuće osobne zaštitne opreme, potrebno je redovno i stručno osposobljavanje svih pripadnika vatrogasnih postrojbi, kako bi bili spremni na nove izazove, a pogotovo u ovo “čudno” vrijeme pandemije.


Obuku rada sa aparatima za zaštitu dišnih organa je vodio zamjenik zapovjednika VZG Belišće Ivan Vincetić i voditelj smjene u središnjoj vatrogasnog postrojbi Beliće Mario Karapetrić, pod nadzorom zapovjednika VZG Belišća Dubravka Čovčić.
Sudionici obuke su marljivo prihvaćali znanja i vještine, s željom za daljnjim uvježbavanjem.

Zapovjednik VZG Belišće – Dubravko Čovčić

Objavljeno: 17.05.2021.