Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

ODRŽANA 136. IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a BELIŠĆE

U subotu 25. siječnja 2020. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 136. izvještajna godišnja Skupština DVD-a Belišće.

Gosti sjednice bili su iz brojnih DVD-a (Valpovo, Petrijevci, Donji Miholjac, Bizovac, Osijek Donji Grad, Retfala, Beli Manastir, Našice, Novi Bezdan, Kneževi Vinogradi, Viljevo, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat), te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži DVD-a Belišća.

Skupštini DVD-a Belišće prisustvovao je zamjenik gradonačelnika gosp. Domagoj Varžić i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije gosp. Nikica Mužević, županijski zapovjednik gosp. Zdravko Cvenić i načelnik Policijske postaje Belišće gosp. Vlado Krznarić.


Dobru suradnju su potvrdili svojom prisutnošću ravnatelj Dječjeg vrtića „Maslačak“ gosp. Zdenko Glasovac, gosp. Danijel Holjevac tajnik Lovačkog društva «Vepar», gosp. Ivan Vajda predsjednik Likovne udruge «Bel-Art», gosp. Božidar Babić predstavnik Radio kluba Belišće i gđa. Monika Đogaš predstavnica Društva naša djeca Belišće.
Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijskog izvješće u 2019. godini, te Planove rada i financija za 2021. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.
Gosp. Slavko Milekić predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Daria Fletka i Josipa Bratuševca da uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčić polože prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Polaganje prisege novih članova

Potom se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u svim aktivnostima na kojima se radi za boljitak zaštite od požara i na radu sa mladima koji su osnova za daljnji razvoj. Posebno je istakao važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti kod vježbi Civilne zaštite, gdje uz ostale žurne službe uzajamno rješavaju sve zadaće.

Domagoj Varžić, zamjenik Gradonačelnika

U prigodnim riječima predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko izrazio je zahvale i čistitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društve postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također je istakao naprekat u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma i energetske obnove istoga, gdje je sada u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe i zajednice. Posebno je istako zahvalu na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima.

Županijski zapovjednik Zdravko Cvenić čestitao je svim operativnim vatrogascima na svim aktivnostima koje ovo Društvo ostvaruje i ističe da je ovo Društvo jedno od boljih u Osječko-baranjskoj županiji.

Nikica Mužević, predsjednik VZOBŽ

Predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije Nikica Mužević pohvalio je rad DVD-a Belišća i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZO-BŽ.

Potom se pristupilo uručivanju priznanja, uvjerenje i nagrada najzaslužnijim članovima i to:

 1. 1.Diplomu “Pripadnik vatrogasne mladeži”: Fran Magušić, Luka Čakalić, Marko Vrtarić, Marko Antolović, Sanja Stić, Katarina Pačarić, Iva Gavrić.
 2. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac”: Ivan Šutalo, Dario Fletko, Noel Sušić, Luka Ledinšćak, Josip Bratuševac.
 3. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasac I klase”: Ivan Golić, Matija Fumić, Adrijan Koljši.
 4. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni časnik”: Jasna Vrbanić, Mario Karapetrić, Željko Čakalić.
 5. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja “Vatrogasni časnik I klase”: Anđelko Kiš.
 6. Uvjerenje za specijalnost “Aparati za zaštitu dišnih organa”: Ivan Šatović,
 7. Uvjerenje za specijalnost “Strojar”: Ivan Kovačević.
 8. Uvjerenje za specijalnost “Vezist”: Željko Čakalić, Anđelko Kiš, Ivan Vincetić, Mario Pernar, Dubravko Čovčić.
 9. “Spomenica za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji”»: Ivan Kovačević, Iva Golić, Ivan Šatović, Filip Sabo.
 10. “Spomenica za 20 godina rada u vatrogasnoj organizaciji”»: Tomislav Lušenc.
 11. “Spomenica za 40 godina rada u vatrogasnoj organizaciji”: Stjepan Pavoković.
 12. Zahvalinice i pokloni za aktivne članove vatrogasnom podmlatka: Matea Miljković, Jakov Čakalić, Ivan Peroković, Niko Vrbanić, Marin Kovačević, Patricia Komarac, Ena Anočić, Nikola Baketarić.
 13. Zahvalnice i pokloni za aktivne članove vatrogasne mladeži: Fran Magušić, Marko Vrtarić, Petar Pocrnić, Luka Čakalić, Dora Ledinpćak, Klara Čakalić, Tomislav Hudovernik, Teo Peroković, Jan Kovačević, Lovro Magušić.
 14. Kipić “Vatrogasac s ljestvama” za najaktivnijeg operativnog člana: Mario Pernar
  Nakon uručivanja uvjerenja i priznanja predsjedavajući gosp. Slavko Milekić, zahvalio se prisutnima i zaključio rad Skupštine.

Dubravko Čovčić

Objavljeno: 29.01.2020.