Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

ODRŽANA IZVANREDNA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE GRADA BELIŠĆE

Skupština VZG BELIŠĆE

U utorak 15. prosinca 2020. godine u Vatrogasnom domu Belišće održana je izvanredna Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost zastupnika DVD-a članica VZG Belišće, uz poštivanje svih mjera zaštite od korona virusa.


Prisutni zastupnici su razmotrili prijedlog novog Statuta VZG Belišće koje usklađen novim Zakonom o vatrogastvu (NN 125/19), a kojeg su prethodno dobili na očitovanje putem e-maila, gdje su bitne stavke izlagali zapovjednik VZG Belišća Dubravko Čovčić i predsjednik VZG Belišće Nikica Mužević.
Jednoglasno je prihvaćena odluka o donošenju novog Statuta Vatrogasne zajednice grada Belišće, a potom je zaključen rad Skupštine.


U nastavku je održana zajednička sjednica Upravnog odbora, Zapovjedništva i Nadzornog odbora VZG Belišće, gdje je uz aktualne točke dnevnog reda obavljena primopredaje vatrogasne opreme za vatrogasne postrojbe s područja VZG Belišće.
Sredstva su osigurana u proračunu Grada Belišće za 2020. godinu, gdje je VZG Belišće kupila neophodnu opremu za vatrogasne postrojbe (Dišne aparate „Drager“, vatrogasne intervencijske čizme i drugu sitnu vatrogasnu opremu).


Rad sjednice Skupštine i zajedničke sjednice je prilagođen trenutku u kojem se održava radi pandemije korona virusa, a na temelju preporuka za provođenje mjera zaštite od COVID-a19.
Zapovjednik i Predsjednik VZG Belišće svim prisutnim članovima i svim vatrogascima čestitali su Božićne i Novogodišnje blagdane uz želju za puno zdravlja i normalnog obavljanja svih zadaća i aktivnosti u nadolazećoj godini.

Objavljeno: 21.12.2020.