Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

ODRŽANA IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA ŠKUPŠTINA DVD-a TIBORJANCI

DVD Tiborjanci

U subotu 02. veljače 2019. godine u prostorijama Društvenog doma Tiborjanci održana je izvještajna godišnja Skupština DVD-a Tiborjanci. Uz
operativne i podupirajuće članova iz mjesta Tiborjanci sjednici su prisustvovali gosti iz susjednih DVD-a (Belišće, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Veliškovci i Gat).

Skupštini DVD-a Tiborjanci bio je nazočan predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća gosp. Dario Fletko i zapovjednik VZG Belišće gosp. Dubravko Čovčić. Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Tiborjanci i financijsko izvješće za 2018. godinu, te Planove rada i financija za 2020. godinu, a potom su ista jednoglasno usvojena. U prigodnim riječima predsjednika Gradskog vijeća Daria Fletko se zahvalio na pozivu i čestitao na postignutim rezultatima i aktivnostima koje se provede u vatrogasnoj djelatnosti. Ujedno istako samokritičnost rukovodstva, odnosno problem operativnog članstvo kojeg nedostaje, jer su mnogi članovi napustili mjesto, a samim time i dobrovoljno vatrogasno društvo, tako da je rad sveden na osnovno ispunjavanje obaveza. Daje podršku rukovodstvu i članovima za daljnje djelovanje i ostarivanje svih zacrtanih planova.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, osvrnuo se na izvješće o radu Društva, gdje je istaknuto manjak mladih članova zbog odlaska za poslom, međutim u tom pogledu DVD Tiborjanci ispunjavaju sve zadane zadatke i osnovne potrebe koje od njih zahtjeva VZG Belišće. Ukratko je upoznao prisutne o Izmjenama i dopunama Zakona o vatrogastvu, te da će od 01.01.2020. godine odlukom Vlade RH djelovati Središnji državni ured za vatrogastvo, a ujedno do tada bi trebao biti donešen novi Zakon o vatrogastvu. Na kraju poželio je mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Na kraju predsjedavajući gosp. Siniša Mandić, zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Objavljeno: 12.02.2019.