Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Održana prva sjednica Savjeta vatrogasne mladeži OBŽ

Maskota vatrogasne mladeži

Konstituirajuća sjednica Savjeta vatrogasne mladeži Osječko-baranjske županije održana je u Osijeku, 12. studenoga 2021. godine.

Sjednici su prisustvovali: predsjednik Savjeta Dragan Sever-Smrček te članovi: Sanela Koprivec, Josip Kozina, Goran Krleža, Marija Žeželj, Branko Pintarić, Antonia Mijakić, Tomislav Maltar, Sara Jerbić, Marina Gernhardt prisustvovali i Zdenko Čarapar (predsjednik VZOBŽ), Zdravko Cvenić (zapovjednik VZOBŽ), Goran Dorić (tajnik VZOBŽ) te Zoran Pakšec, zapovjednik JVP Grada Osijeka.

Na sjednici su izabrani Sanela Koprivec za dopredsjednika Savjeta te Marina Gernhardt za zapisničara. Predsjednik Dragan Sever-Smrček se osvrnuo na rad Kampa vatrogasne mladeži HVZ u Fažani tijekom 2021. godine. U Kampu je sudjelovalo 70 pripadnika mladeži OBŽ s 12 voditelja u 7 smjena, a 3 zapovjednika ovogodišnjeg Kampa bila su iz naše županije. Od budućih aktivnosti izdvojio je državno vatrogasno natjecanje koje će se održati u lipnju 2022. godine u Čakovcu te osposobljavanje voditelja mladeži.

Raspravljalo se i o drugim aktivnostima u 2022.godini: osposobljavanjima predavača za voditelje mladeži, organiziranje sportskih natjecanja, sudjelovanje u radu Kampa, seminari za voditelje mladeži, škola plivanja, pomoć društvima koja nemaju mogućnosti prijevoza djece, financijska podrška članovima mladeži i pomlatka kojima je to potrebno, organiziranje timova koji će pomagati društvima kojima je potreba pomoć oko edukacije djece i mladih iz područja vatrogastva, organiziranje dana otvorenih vrata na razini županije u svibnju, svake godine u drugoj VZ.

Slijedeća sjednica Savjeta održat će se 30. studenoga 2021. u DVD Viljevo s početkom u 17 sati.

Objavljeno: 17.11.2021.