Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Održana sjednica Skupštine VZG Belišće

VZG Belišće

U četvrtak 21. ožujka 2019. godine u Društvenom domu Gat održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a, te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće.

Skupštini su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik VZŽ Zdravko Cvenić i u ime Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Zvonko Grgec te predstavnici VZ iz Baranje, Bilja, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Magadenovca, Marijanaca, Osijeka, Semeljaca, Viljeva i Valpova kao i medija i poduzeća. Posebno valja istaći prisustvo počasnog predsjednika VZG Belišća Mate Fizira.
Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijskog izvješće u 2018. godinu te Planove rada i financija za 2020. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća gosp. Dubravka Čovčića, a rebalans Plana financija za 2019. godinu je pročitao predsjednik VZG Belišća gosp. Nikica Mužević.

Nakon usvojenih Izvješće za 2018. godinu i Planova za 2020., te rebalansa Plana financija za 2019. godinu VZG-a Belišća, nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković koja pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika gosp. Dinka Burić i u svoje ime, istakavši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Istakla je napredak u rješavanju pitanja prostora vatrogasnih domova na području grada Belišća, te zapošljavanje profesionalnih djelatnika u središnjoj postrojbi DVD-a Belišće, što je uveliko osiguralo bolje i uspješnije rješavanje nastalih požarnih i tehničkih intervencija. Ujedno ukazuje da se radi na daljnjem zapošljavanju, kako bih se osigurala što veća zaštita na području Grada. Ujedno ističe brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji, s obzirom da su mnogo radno sposobni vatrogasci napustili svoja mjesta, te sami DVD-i ostali bez jednog dijela operativnog članstva. Ujedno ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu sa djecom i mladima.


Prisutne pozdravlja zapovjednik Županije, Zdravko Cvenić, koji je pohvalio rad zajednice i istakao izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavke vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Iznio je nastale promjene po pitanju organizacije vatrogastva, gdje HVZ postaje krovna organizacija za vatrogastvo, odnosno Središnji državni ured za vatrogastvo, te aktivnosti oko donošenja novog Zakona o vatrogastvu koji se treba donijeti do 01.01.2020. godine. Iznio je podatak o dodjeli vatrogasne opreme po DVD od strane VZOBŽ, te novi način provođenja aplikacije „Upravljanje vatrogasnim intervencijama“. Računa na ovaj Vatrogasni operativni centar u Belišću koji će provoditi sve zadaće za ovo područje i po potrebni šire. Zahvalio se na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ, te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad.
Nazočnima se obratio u ime MUP-a, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Zvonko Grgec koja je istako da od 01.01 ove godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) postalo je Ravnateljstvo za Civilnu zaštitu pod Ministarstvom unutarnjih poslova. Zahvaljuje se na suradnji ovo Zajednice u edukaciju djece i mladih, te veliku potporu u ispunjavanju svih zadaća koje se pred njih postave. Ujedno je poželio daljnju dobru suradnju i ispunjenje svih planova.
Prisutnima se obratio predstavnik tvrtke Vatropromet Darko Zupčić, s nadom za daljnju suradnju i unapređivanju vatrogastva, nakon čega je gosp. Nikica Mužević zaključio je rad Skupštine.

Objavljeno: 01.04.2019.