Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Održane sjednice skupština u DVD Gat i DVD Veliškovci

DVD Gat

Na sjednicama održanim 06. i 08. ožujka 2021. godine izabrano je novo rukovodstvo u oba vatrogasna društva.

U Gatu su 06.03. pod predsjedanjem predsjednice Ljerke Vučković jednoglasno usvojena Izvješća o radu i financijama za 2020. godinu i Planovi za 2022. Jednoglasno izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela Društva i to:

1) Funkciju PREDSJEDNIKA DVD-a Gat obnašat će LJERKA VUČKOVIĆ, a
2) Funkciju ZAPOVJEDNIKA DVD-a Gat obnašat će ŽELJKO KATUŠIĆ.
3) UPRAVNI ODBOR DVD-a Gat od 9 članova čine:

 1. Ljerka Vučković,
 2. Željko Katušić,
 3. Josip Koprivnjak,
 4. Tomislav Guljaš,
 5. Zdenko Novak,
 6. Maja Ćosić,
 7. Dubravka Lovrić,
 8. Mauro Jurkin i
 9. Ivan Guljaš.

Zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčić, pozdravio je prisutne u ime Predsjednika VZG Belišće Nikica Muževića, svih vatrogasaca s područja VZG Belišće i u svoje osobno ime. Osvrnuo se na rad društva koje u uvjetima manjka operativnog članstva i prisutne pandemije korona virusa uspijeva ispunjavati obveze koje pred njih postavi VZG Belišće.
Ukazao je na dobre planove u budućnosti po pitanju pomlađivanja rukovodećeg kadra jer u Društvu ima zainteresiranih mladih članova koji rade na svom vatrogasnom osposobljavanju što je pokazatelj njihove želje za radom u društvu. Istakao je dobro odrađene aktivnosti nadzora po pitanju provođenje mjera u zaštiti od korona virusa što je bilo aktualno od 2 do 5 mjeseca 2020. godine. Na kraju čestitao je izabranim osobama i poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu s željom za stvaranjem što kvalitetnije strukture društva.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi pristupilo se uručivanju uvjerenja o osposobljenosti članova i to:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni Dočasnik»:
 • Mauro Jurkin i
 • Donald Perković
 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasni Dočasnik I klase».:
 • Kristijan Potočki.

DVD VELIŠKOVCI

U Veliškovcima su 08. ožujka 2021. godine pod predsjedanjem Milana Strahineca te u prisutnosti zamjenice gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić usvojena Izvješća o radu i financijama za 2020. godinu te Planovi za 2022. Jednoglasno su izabrane sljedeće osobe na funkcije i radna tijela Društva i to:

1) Funkciju PREDSJENIKA DVD-a Veliškovci obnašat će DINKO GALINOVIĆ, a
2) Funkciju ZAPOVJEDNIKA DVD-a Veliškovci obnašat će JOSIP KOZINA.
3) UPRAVNI ODBOR DVD-a Veliškovci od 9 članova čine:

) Funkciju PREDSJENIKA DVD-a Veliškovci obnašat će DINKO GALINOVIĆ, a
2) Funkciju ZAPOVJEDNIKA DVD-a Veliškovci obnašat će JOSIP KOZINA.
3) UPRAVNI ODBOR DVD-a Veliškovci od 9 članova čine:

 1. Dinko Galinović,
 2. Josip Kozina,
 3. Ivan Torjanac,
 4. Josip Katušić,
 5. Karlo Majdenić,
 6. Ines Habus,
 7. Darko Šćurec,
 8. Danijel Galinović i
 9. Mateo Plećko.

Zamjenica gradonačelnik Grada Belišća Ljerka Vučković istakla je problem opadanja broja članova u društvima, ali opstanak vatrogasnih društava nije upitan jer ipak ima mladih koji hoće raditi i koji predstavljaju budućnost Društva. Istaknula je kako se Grad Belišće trudi sukladno mogućnostima podržati rad dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su temelj obrane od požara na lokalnoj razini.


Potom se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Belišća Nikica Mužević pozdravio je sve prisutne u svoje osobno ime i prisutnog zapovjednika VZG Belišće Dubravka Čovčić, istakao je dobar rad DVD-a Veliškovci na održavanju operativne spremnosti i drugih aktivnosti u mjestu. Iznio je informacije o Kampu vatrogasne mladeži u Fažani, gdje se planiraju građevinski radovi na uređenju i još ljepšim uvjetima za druženje vatrogasne mladeži. Zahvalio se starom vodstvu na doprinosu u radu Zajednice i čestita novom vodstvu Društva na izboru. Na kraju želi svim članovima mnogo uspjeha u radu, a posebno na području omasovljenja i rada s mladima.

Nakon izrečenih pozdravnih riječi, predsjedavajući gosp. Ivan Torjanac upoznao je prisutne o dodjeli diplome za 20-godišnji rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 20 godina» zaslužnom članu DVD-a Veliškovci Luki Tomiću.

Objavljeno: 10.03.2021.