Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Održano Prvo regionalno natjecanje vatrogasnog pomlatka 6-12 godina

Regionalno Kladare

Natjecanje je održano 17. rujna u Kladarama (Virovitičko-podravska županija) a djeca iz Osječko-baranjske županije ostvarila su odlične rezultate.

Na nogometnom igralištu NK Kladare u Kladarama održano je 1. regionalno vatrogasno natjecanje Koordinacije VZŽ Istočne Hrvatske za djecu od 6 do 12 godina na kojem su sudjelovali članovi i članice vatrogasnih postrojbi iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Na natjecanju su sudjelovala odjeljenja koja su osvojila prva tri mjesta na županijskim vatrogasnim natjecanjima pa je tako sudjelovalo 25 natjecateljskih ekipa, od čega 13 odjeljenja ženskog pomlatka te 12 odjeljenja muškog pomlatka.

Ukupno 250 sudionika natjecalo se u vatrogasnoj vježbi s brentačama, štafetnoj utrci i vatrogasnim igricama (spajanje cijevi, novčić u čaši, bacanje loptice za badminton, kuglana i igra s lopticom i „C” cijevi) pa su tako za sve natjecatelje osigurane medalje, dok su sve ekipe dobile diplome za sudjelovanje. Najbolje tri ekipe, iz kategorija ženskog i muškog pomlatka, osvojile su i prigodne nagrade.

U kategoriji ženskog pomlatka, najbolja je bila ekipa DVD Vetovo, drugo mjesto pripalo je DVD Beničanci dok je treće mjesto osvojila ekipa DVD Beljevina. DVD Kešinci osvojili su peto mjesto.

U kategoriji muškog pomlatka prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Špišić Bukovica, drugo mjesto pripalo je DVD-u Orubica te je treće mjesto zauzela ekipa DVD Bočkinci. DVD Levanjska Varoš osvojila je sedmo mjesto a DVD Đurđanci deseto mjesto.

U vatrogasnim igricama ženskog pomlatka najbolja ekipa bila je DVD Nuštar, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD Kešinci, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD Beljevina. DVD Beničanci osvojili su četvrto mjesto.

U kategoriji muškog pomlatka u vatrogasnim igricama najbolji su bili DVD Turanovac, zatim DVD Slavonski Šamac-Kruševica te DVD Špišić Bukovica. DVD Levanjska Varoš osvojila je četvrto mjesto, DVD Bočkinci osmo i DVD Đurđanci dvanaesto mjesto.

Uz domaćine DVD Kladare i ostale brojne posjetitelje, 1. regionalnom vatrogasnom natjecanju Koordinacije Istok prisustvovali su i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, predsjednik VZ VPŽ Željko Palković, tajnik VZ VPŽ David Tržić, predsjednica savjeta vatrogasne mladeži VZ VPŽ Marina Blažević te zapoviejdnici vatrogasnih zajednica Brodsko-posavske (Stjepan Županić), Požeško-slavonske (Marko Ašenbrener) i zapovjednik Osječko-baranjske županije Zoran Pakšec. Vatrogasnom natjecanju prisustvovao je i predsjednik Odbora za natjecanja VZ OBŽ Tomislav Bošnjaković, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Dragan Sever-Smrček i pročelnik VZ OBŽ Berislav Hengl.

Uz ostale suci na prvom natjecanju pomlatka iz Osječko-baranjske županije bili su:

  1. Miroslav Fizir
  2. Matko Stanić
  3. Siniša Valentin

Suci na vatrogasnim igricama iz VZ OBŽ bili su:

  1. Luka Vuksanić
  2. Luka Rajković

Objavljeno: 18.09.2023.