Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Održano XIV. državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske u Čakovcu

Državno vatrogasno natjecanje Čakovec

Na državnom natjecanju mladeži održanom 04. lipnja nastupilo je i pet natjecateljskih odjeljenja iz Osječko-baranjske županije.


Četrnaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 4. lipnja na stadionu Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu.
U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Međimurske županije, natjecanje je okupilo 1200 pripadnika vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske raspoređenih u 94 odjeljenja, te goste iz Slovenije i Mađarske.

Odjeljenja su na natjecanju nastupila u disciplinama vježba s preprekama i štafetom, a najbolje rezultate su pokazala odjeljenja:


Mladež muška:
DVD Ribnica
DVD San Marino
DVD Krištanovec


Mladež ženska:
DVD Nuštar
DVD Ostrna
DVD Ribnica


Gosti mladež muška:
PGD Drenov Grič – Lesno Brdo
PGD Mavčiće


Gosti mladež ženska
1. PGD Andraž Nad Polzelo
2. Tuzoltok LETENYE


Svečanom zatvaranju natjecanja su prisustvovali izaslanik predsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zamjenik Predsjedništva HVZ i zapovjednik VZŽ Istarske Dino Kozlevac, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik i v.d. zapovjednika Vatrogasne zajednice županije Međimurske Mario Medved i Robert Meglić.

“Bitan segment u radu hrvatskih vatrogasaca su natjecanja vatrogasne mladeži, od lokalne do državne razine,” kazao je zapovjednik Tucaković i dodao kako vatrogasci na ovaj način osiguravaju buduće kadrove.” Izuzetno mi je drago što smo se nakon dvije teške godine koje su obilježili pandemija i potresi, konačno okupili kako bi izabrali najbolje među vama. Hvala sudcima i svima koji su danas bili s nama, a osobito hvala vama dragi natjecatelji, kao i vašim roditeljima i trenerima” – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković na zatvaranju natjecanja i čestitao na odličnoj organizaciji i rezultatima.

Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati u srpnju ove godine u Celju.

Čestitamo pobjednicima!

IZVOR: Hrvatska vatrogasna zajednica

Objavljeno: 06.06.2022.