Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Održavanje skupova u vatrogasnim objektima

koronavirus

Podsjećamo da je Hrvatska vatrogasna zajednica izdala Obavijest o ponovnom uvođenju dijela mjera zaštite od korona virusa COVID – 19, a vezano i za okupljanje u vatrogasnim objektima.

U obavijesti koju je potpisao Glavni vatrogasni zapovjednik navodi se da je potrebno svesti na najmanju moguću mjeru sve aktivnosti vatrogasnih organizacija dok traje opasnost od zaraze, svako nenamjensko i nepotrebno okupljanje i zadržavanje pripadnika vatrogasnih organizacija u objektima vatrogasnih postrojbi, vatrogasnim domovima i spremištima osim za potrebe obavljanja osnovne vatrogasne djelatnosti i vatrogasnih dežurstava.

Nadalje Hrvatska vatrogasna zajednica izdaje i preporuku da se sva javna okupljanja u organizaciji vatrogasnih subjekata svedu na najmanju mjeru ili odgode do daljnjeg.


Također treba naglasiti da se Odlukom Stožera CZ RH nalaže je da je održavanje privatnih svečanosti i okupljanja svih vrsta (uključujući i svadbene svečanosti) u ugostiteljskim i drugim objektima dopušteno uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, ako na svečanosti nije prisutno više od 30 osoba.

Objavljeno: 22.12.2021.