Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Otkazani brojni skupovi, savetovanja i izložbe

OPATIJA STRUCNI SKUP

Zbog situacije s širenjem Korona virusa u Europi i Hrvatskoj su otkazani brojni događaji, poput stručnog savjetovanja hrvatskog vatrogastva u Opatiji ali i najveći sajam vatrogasne opreme i vozila u Europi “Interschutz”

VZŽ Primorsko-goranske kao organizator 16. Vatrogasnog stručnog skupa koji se trebao održati 16. i 17. travnja 2020. godine u Opatiji izdao je priopćenje: “

“U skladu s trenutnim stanje proglašene globalne pandemije virusa Covid 19, organizacijski odbor 16. stručnog skupa razmotrio je situaciju te preporuke vezane uz širenje pandemije i u skladu s time donio je odluku o otkazivanju održavanja najavljenog stručnog skupa vatrogasaca. Odluka je u skladu s prirodom odgovornosti naše službe – zaštita i spašavanje stanovništva. U ovom slučaju smo imali preporuku da otkažemo održavanje stručnog skupa, dakle imali smo izbor; nastaviti s aktivnostima pripreme i održavanja skupa ili ga otkazati. U našem poslu uvijek primjenjujemo isto načelo: imamo izbor, a naši izbori su važni. Procijenili smo da nema smisla izložiti nas, vas te ostale sudionike mogućem riziku kontaminacije virusom i time pridonijeti njegovom širenju. Jedini način da se zaustavi širenje Covida19 jest smanjiti naša kretanja i izravne kontakte (osim ako su neophodni).”

Plakat o otkazivanju Sajma u Hannoveru

Otkazan je i najveći europski sajam vatrogasne opreme i vozila “Interschutz” koji se treba o održati u njemačkom Hannoveru. Novi termin je u idućoj godini.

Objavljeno: 19.03.2020.