Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Početak obrazovanja u Državnoj vatrogasnoj školi

Na mrežnim stranicama Državne vatrogasne škole objavljene su informacije o početku prekvalifikacije u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Očekivani početak formalnog obrazovanja odraslih, prekvalifikacija za zanimanje vatrogasac i za zanimanje vatrogasni tehničar u sjedištu Državne vatrogasne škole Zagreb, Odjelu Rijeka, Odjelu Split i Odijelu Osijek je studeni 2021.


Detaljnije informacije se nalaze na poveznici Državna vatrogasna škola

Mole se zainteresirane osobe da ispune google obrazac sa podacima o željenom programu prekvalifikacije,  mjestu pohađanja navedenog, jesu li u sjedištu Zagreb zainteresirani za korištenje usluge smještaja te osobnim podacima najkasnije do 10.10.2021.

Upute za popunjavanje obrasca – u obrazac unesite adresu elektronske pošte, željeno mjesto pohađanja programa prekvalifikacije (Zagreb, Rijeka, Split ili Osijek), polaznici koji iskazuju želju za polaganjem programa prekvalifikacije u Zagrebu trebaju naznačiti žele li koristiti uslugu smještaja, željeni program prekvalifikacije (vatrogasac ili vatrogasni tehničar), osobne podatke (ime, prezime, kontakt).

Nastava će se odvijati u obliku redovne nastave, a u sjedištu Zagreb se polaznicima nudi i usluga smještaja. Prije upisa održat će se ispitivanje tjelesne i psihičke sposobnosti. Poziv za ispitivanja tjelesne i psihičke sposobnosti, po potrebi i održavanju intervjua bit će objavljen na stranici Hrvatske vatrogasne zajednice, Državna vatrogasna škola.

Programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasac i programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasni tehničar mogu pristupiti polaznici ne stariji od 29 godina, obzirom osoba koja se prima na radno mjesto profesionalnog vatrogasca mora biti mlađa od 30 godina prilikom prvog zaposlenja na radnom mjestu profesionalnog vatrogasca.
Programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasac mogu pristupiti osobe sa završenom srednjom školom ili  stečenom stručnom spremom trogodišnje ili četverogodišnje srednje škole.  
Programu prekvalifikacije za zanimanje vatrogasni tehničar mogu pristupiti osobe sa završenom  četverogodišnjom  strukovnom srednjom školom tehničkog  usmjerenja iz jednog od slijedećih područja:   – strojarstvo   – brodogradnja   – metalurgija   – elektrotehnika   – geologija, rudarstvo i nafta   – poljoprivreda   – šumarstvo   – obrada drva   – graditeljstvo, geodezija i građevinski materijali   – kemijska tehnologija   – grafika   – tekstil   – obrada kože   – optika i obrada stakla   – unutarnji poslovi i zaštita.

Objavljeno: 05.10.2021.