Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

ODRŽANA POKAZNA MEĐUDRŽAVNA VJEŽBA VATROGASNE ZAJEDNICE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE “STARA DRAVA 2019.”

Vježba je održana o4. listopada 2019. godine u Donjem Miholjcu, izletište Stara Drava, ulica Hobođ 10 a smotru sudionika izvršio je Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

U vježbi je sudjelovalo 57 vatrogasna operativna člana iz 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava i tri javne vatrogasne postrojbe s 12 vozila i 5 vatrogasnih čamaca te mnoštvom specijalne vatrogasne opreme te 5 pripadnika Uprave za katastrofe županije Baranya iz Republike Mađarske koji su činili tim ronioca za spašavanje osoba iz vode. Vježbom je potvrđena osposobljenosti i sklad djelovanja pripadnika vatrogasnih postrojbi, opremljenosti i ispravnost opreme.

Provedba procedura i planova postupanja kao i provjera sustava uzbunjivanja i radiokomunikacije te koordinacija rada vatrogasnih postrojbi Osječko-baranjske županije kod kemijsko-tehnoloških akcidenata na rijekama i jezerima ocjenjena je od strane Glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića je kao vrlo dobra. Vježbu je organiziralo Zapovjedništvo Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije a pokrovitelj je bio Grad Donji Miholjac.

SUDIONICI VJEŽBE:

 1. VOC DONJI MIHOLJAC
 2. DVD DONJI MIHOLJAC
 3. DVD BELIŠĆE
 4. DVD GORNJI GRAD
 5. DVD VALPOVO
 6. JVP NAŠICE
 7. JVP ČEPIN
 8. JVP BELI MANASTIR
 9. ONEKENTES TUZOLTO TARSASAG – MAGYAR – BUVAROK – Ured za katastrofe Republike Mađarske – ispostava Siklos / Siklósi
  Katasztrófavédelmi Kirendeltség
 10. Uprava za katastrofe županije Baranja / Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
 11. DVD ĐAKOVO
 12. DVD BILJE
 13. DVD NAŠICE

Foto: Nikica Mužević

Objavljeno: 04.10.2019.