Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Pomoć nakon potresa u Petrinji

jvp osijek

Vatrogasne postrojbe Osječko-baranjske županije stavile su svoje ljudstvo i opremu na raspolaganje Glavnom vatrogasnom zapovjedniku

Tijekom današnjeg poslijepodneva organiziranje prvi konvoj pomoći ugroženom području – prema Petrinji je krenulo 2 kombi vozila iz JVP grada Osijeka i DVD Petrijevci sa 16 vatrogasaca, opremljenih potrebnom opremom za spašavanje iz ruševina. Hidrauličku opremu osigurali su DVD Đakovo i JVP Našice. Vatrogasci su opremljeni potrebnom zaštitnom kao i komunikacijskom opremom. Specijalistička oprema za traganje za preživjelim osobama iz ruševina (vibrafon i kamere – nabavljena od Osječko-baranjske županije) također je na raspolaganju vatrogascima.

U međuvremenu su se na raspolaganje stavile i dodatne vatrogasne snage s područja Osječko-baranjske županije koje se po potrebi također mogu uputiti: 100 vatrogasaca i 16 kombi vozila.

FOTO: www.vatrogasci-osijek.hr

Prenosimo (HVZ): Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske bio je jačine 6,2 prema Richteru.

U Petrinji se nalaze vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Istarske, Šibensko-kninske, Zadarske, Koprivničko-križevačke, Osječko-baranjske, Krapinsko-zagorske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije s ukupno 137 vatrogasaca i 44 vozila.
U Sisku se nalaze vatrogasne snage iz Grada Zagreba, Ličko-senjske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije s ukupno 141 vatrogasaca i 32 vozila.

– Vatrogasne postrojbe sa svim potrebnim tehničkim alatima, tehničkim i navalnim vozilima upućene su na područje Petrinje i Siska, a angažirani su i svi vatrogasni timovi s potražnim psima za potrebe spašavanja iz ruševina – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.U Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Siska uspostavit će se djelovanje Operativno-zapovjednog stožera.

U pričuvi spremne za slanje dodatnih snaga nalaze se vatrogasne postrojbe Virovitičko-podravske, Međimurske i Požeško-slavonske županije.

Objavljeno: 29.12.2020.