Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Posjet učenika DVD-u Bocanjevci

DVD Bocanjevci posjet škole

U sklopu mjeseca zaštite od požara, 17.05.2019. učenici Područne škole Matije Petra Katančića u Bocanjevcima posjetili su prostorije DVD-a Bocanjevci, gdje su ih dočekali predsjednik DVD-a Dražen Barić i tajnik Milan Strahinec.

Strahinec upoznao je učenike s opremom i načinom rukovanja opremom koju posjeduje DVD te ukazao na važnost posjedovanja općeg znanja o protupozarnoj zaštiti.
Prikazali su vatrogasca u pripadajučoj intervencijskoj opremi za gašenje požara u objektu i za požare otvorenog prostora, te pokaznu vježbu za poomladak s bremtačom i vatrogasne igrice.

Najzanimljiviji dio priredili su članovi središnje postrojbe DVD-a Belišće svojim dolaskom s navalnim vozilom jer njihovim dolaskom želja nam je prikazati djeci opremu koju naš DVD nema, te što sve navalno vozilo ima od opreme. Naravno najzanimljivije je bilo ući i sjesti u kamion kao i čuti vatrogasnu sirenu.

Na samom kraju uslijedilo je ugodno druženje, gdje su djeca da ne zaborave na posjet ponjela osim zadovoljnog i veselog dječjeg lica i vatrogasne bojanke i raspored sati.

Zapovjednik DVD Belišće Dubravko Čovčić

Objavljeno: 07.06.2019.