Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Požar prešanih bala plastičnog otpada i papira

Požar plastike JVP Osijek

Dana 01. kolovoza u zapadnom predgrađu Osijeka, na području Pustare Šeper došlo je do većeg požara u čijem je gašenju sudjelovalo tri vatrogasne postrojbe s 10 vozila i 23 vatrogasca

Operativno dežurstvo JVP Grada Osijeka u 17,59 sati primilo je dojavu da nešto gori, na intervenciju upućeno 1 vatrogasno vozilo i 6 vatrogasaca, nakon čega je zatražen dolazak i drugih snaga iz JVP te DVD Osijek Gornji Grad i DVD Osijek Donji Grad.

Na mjestu intervencije vatrogasci su zatekli požar na otvorenom prostoru u razbuktaloj fazi, gorivi materijal su bile prešane bale pvc folije, kartona i papira. U požaru je izgorjelo 320 bala PVC folije i kartona, oko pet tona bijelog papira, 20 jumbo vreća i osam kutija od tvrde plastike.

Požar je gašen vodom s vozila i prijenosnih monitora, spriječeno je daljnje širenje na ostale bale koje nisu bile zahvaćene požarom. Nakon što je toplinsko isijavanje koje je bilo vrlo intenzivno uspješno smanjeno kao i intenzitet požara, gašenje se vršilo s pjenom pomoću FOM PRO sustava. Prostor zahvaćen požarom prekriven je pjenom i na taj način smanjila se potrošnja vode i potrebne snage. Nakon toga na kontroli požarišta ostalo je DVDF Osijek Gornji Grad. Ukupno je potrošeno oko 80 kubika vode i 200 litara pjenila.

Objavljeno: 03.08.2021.