Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Osječko-baranjska županija objavila dva javna poziva za dodjelu sredstava

dvd marijanci vatrogasni dom

Javni pozivi odnose se na ulaganja u vatrogasne objekte. Zahtjevi se mogu podnijeti u razdoblju od 2. do 16. svibnja 2019. godine.


Temeljem Javnih poziva sufinancirat će se programi stvaranja i osposobljavanja potrebnih prostornih uvjeta za djelovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava kroz izgradnju, uređenje i opremanje vatrogasnih domova.

Osječko-baranjska županija sufinancirati će:

  • projekte poboljšanja prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava u vatrogasnim domovima u vlasništvu jedinica lokalne samouprave te
  • projekte za stvaranje i osposobljavanje prostornih uvjeta djelovanja dobrovoljnih vatrogasnih društava u vatrogasnim domovima i vatrogasnim spremištima u njihovom vlasništvu (izgradnja, preuređenje i opremanje).


Raspoloživa su sredstva za oba natječaja po 200.000 kuna a najveći mogući iznos potpore je do 20.000 kuna.

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju ona dobrovoljna vatrogasna društva i jedinice lokalne samouprave koje su osigurale sufinanciranje namjene za koju podnose zahtjev i koje su dostavila potrebna izvješća o pravdanju ranije odobrenih sredstava bez obzira na njihovu namjenu te nemaju dugovanja prema Proračunu Osječko-baranjske županije.

Zahtjevi se mogu podnijeti u razdoblju od 02. do 16. svibnja 2019. godine, Upravnom odjelu za ruralni razvoj,
Šetalište kardinala Franje Šepera 12, 31000 Osijek.

Sve pojedinosti na možete vidjeti na ovoj poveznici


PODSJEĆAMO: Za dodjelu potpora dobrovoljnim vatrogasnim društvima za organiziranje i sudjelovanje na nacionalnim i međunarodnim vatrogasnim natjecanjima i drugim vatrogasnim manifestacijama raspoloživa su sredstva u iznosu od 45.000,00 kuna, a najveći mogući iznos potpore je do 3.000,00 kuna.

Prihvatljivim troškovima smatraju se troškovi:

  • najma i zakupa prostora, kotizacije, izrade i prezentacije promidžbenih materijala i
  • drugi troškovi koji su u neposrednoj vezi s organizacijom i sudjelovanjem na nacionalnim i međunarodnim vatrogasnim natjecanjima i drugim vatrogasnim manifestacijama

Zahtjevi ZA MANIFESTACIJE se mogu podnijeti u razdoblju od 15. ožujka do 15. studenoga 2019. godine, Upravnom odjelu za ruralni razvoj, Šetalište kardinala Franje Šepera 12, 31000 Osijek.


Objavljeno: 02.05.2019.