Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Predstavnici Osječko-baranjske županije i VZŽ u posjeti vatrogastvu Austrije

Tirol Austrija posjet

Predstavnici Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije: Cvenić, Mužević i Hengl te pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj Slavko Marjančević na poziv Vatrogasnih struktura iz Savezne države Tirol, Austrija boravili su 27. ožujka u Pokrajinskoj vatrogasnoj školi u Telfsu.

Tom se prilikom za okruglim stolom susrelo čelništvo političke strukture Austrije i pokrajine Tirol s čelništvom političkih i vatrogasnih struktura pet županija Istočne Hrvatske odnosno Slavonije i Baranje. Naime, već duže vrije pokrajina Tirol provodi projekt opremanja rabljenim vozilima vatrogasnih postrojbi za sada s područja Požeško -slavonske, Vukovarsko-srijemske i od nedavno i Virovitičko-podravske županije.
Ovaj projekt je realiziran zahvaljujući koordinatoru donacija za Republiku Hrvatsku, zapovjedniku DVD-a Lipik Tomislavu Stokiću i koordinatoru pokrajine Tirol Peteru Logaru.

U sklopu posjeta pokrajinski vatrogasni inspektor Alfonz Gruber prezentirao je vatrogasni sustav pokrajine Tirol, a potom se u društvu ravnatelja Georga Wadharta obišlo prostore vatrogasne škole.

Objavljeno: 01.04.2019.