Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Prenosimo: DVD Šaptinovci proširio vozni park i obnovio opremu

DVD Šaptinovci nova oprema

Glas Slavonije: “Dobrovoljno vatrogasno društvo Šaptinovci bogatije je za novo vatrogasno vozilo, koje je nabavljeno u sklopu projekta Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH.”

Vozilo je nabavljeno na temelju sporazuma o suradnji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske vatrogasne zajednice i DVD-a Šaptinovci kao krajnjeg korisnika. Nabava vatrogasnog vozila financirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o autocisterni Volvo, opremljenoj modernim uređajima, a šaptinovačkim vatrogascima omogućit će brže i kvalitetnije obavljanje operativnih zadaća na cijelom području djelovanja. Uz upotrebu u vatrogasne svrhe, autocisternom će se u sušnom razdoblju moći prevoziti voda za kućanstva koja nemaju mogućnost priključka na vodovodnu mrežu. “Ovo je veliko priznanje i nagrada DVD-u Šaptinovci kao središnjem društvu Vatrogasne zajednice Općine Đurđenovac za kvalitetan rad”, kaže predsjednik DVD-a Šaptinovci Matija Držaić.

Osim za vatrogasno vozilo DVD je bogatiji i za nove kacige i rukavice. Za njihovu kupnju Općina Đurđenovac izdvojila je 13.000 kuna, a Osječko-baranjska županija 2500 kuna. Valja podsjetiti da je DVD-u Šaptinovci prošle godine stiglo novo navalno vozilo, vrijedno gotovo 500.000 kuna, a čiju je nabavu financirala Općina Đurđenovac.

Osim za vozni park i opremu Općina je znatna sredstva izdvojila i za obnovu vatrogasnog doma.

Glas Slavonije, S. Fridl, 30.06.2021.

Objavljeno: 01.07.2021.