Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Prenosimo : Glas Slavonije – “Vatromrazovi”

Vatromrazovi Osijek

Djelatnici JVP Grada Osijeka u suradnji s udrugom „Rijeka ljubavi“
obradovali 50-ak djece iz 13 obitelji u potrebi s područja grada Osijeka prigodnim slatkim poklonima povodom nadolazećih blagdana.

Prenosimo iz Glasa Slavonije”

“…Razdraganu djecu desetak obitelji na osječkom području, od Sarvaša do Retfale, obišlo je i darivalo pet vatrogasaca Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Djeca su na ulicu veselo istrčavala i prije no što bi došli pred njihov dom, jer se iz okićenog vatrogasnog kamiona orila najpoznatija božićna pjesma, “Zvončići”, koja je najavljivala dolazak vatrogasaca s paketićima. Dočekivani su i suzama radosnicama odraslih članova obitelji.

Podijelili smo 46 paketića djeci u 12 obitelji, u suradnji s Udrugom Rijeka ljubavi. Na inicijativu nekoliko djelatnika vatrogasne postrojbe organizirali smo se u dva dana. Novac smo skupili među sobom, svaka smjena skupila je određeni iznos i onda smo kupili sve za paketiće. Ljudi su nas odlično prihvatili. Bilo je i suza i smijeha te ćemo to ponoviti sljedeće godine – rekao nam je profesionalni vatrogasac Robert Mužar, koji je s još četiri kolege nosio darove djeci.

U osječkoj Retfali vatrogasce je nestrpljivo očekivala obitelj s više djece.

Imamo sedmero djece i puno im hvala što su ih darivali. Djeca su jako sretna, a i nama su uljepšali ove dane. Svaka im čast što su se odlučili na ovo – rekao nam je otac sedmero mališana. Nakon što su podijelili sve paketiće djeci u potrebi, Vatromrazovi su ostatak darova i slatkiša podijelili na osječkom Trgu Ante Starčevića. Djeca i roditelji koji su se ondje slučajno zatekli bili su presretni. Petogodišnji Leon i šestipolgodišnji Gabrijel bili su presretni što se mogu i fotografirati s vatrogascima, a Leon je oduševljeno, s vatrogasnom kacigom na glavi, ušao i u kamion profesionalnih vatrogasaca.

Vatromrazovi najavljuju sličan scenarij i za Uskrs sljedeće godine”.

S.Lacić, Glas Slavonije, 23.12.2020.

Objavljeno: 23.12.2020.