Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Prenosimo iz medija: GS -Jedini na natjecanju gase pravu vatru

podgorač 7 kup

“Jedini u Hrvatskoj, u Podgoraču, održavaju Kup vatrogasnih cisterni na kojem gase pravu vatru. Natjecanje nije prema propisima Hrvatske vatrogasne zajednice, no prikazuje spretnost i znanje u stvarnim situacijama.

Na ovom, 7. Kupu sudjelovalo je deset društava; DVD iz Podgorača, Potnjana, Levanjske Varoši, Popovca, Gorjana, Drenja, Satnice Đakovačke, Stipanovaca i Bizovca te JVP Našice. Kup je počeo postrojavanjem ekipa nakon čega je slijedio defile vatrogasnih vozila te pokazna vježba JVP-a Našice u kojoj su vatrogasci pokazali novu opremu koju koriste prilikom prometnih nesreća. Natjecateljima se obratio načelnik Općine Goran Đanić.

Sedmu godinu pod pokroviteljstvom Općine se održava ovaj Kup, odnosno natjecanje u gašenju prave vatre. To nije po propisima HVZ-a, ali ni požari koji se događaju nisu prema tim propisima. Cilj je provjera sposobnosti i brzine vatrogasaca – rekao je Đanić.

Svu sreću i što spretnije i brže gašenje svima su poželjeli predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić i predsjednik DVD-a Podgorač Josip Mojzeš.

Kup pokazuje ono čime se vatrogasci susreću na terenu u intervencijama u kojima pokazuju svoje znanje i sposobnosti – rekao je Gašić.

Cilj je postrojbe da što brže i bolje odradi vježbu, kako smo do sada na intervencijama i odrađivali. U ovoj godini imali smo 12 intervencija, i to najviše u veljači gorenjem suhe trave te dva požara prometnog sredstva – rekao je Danijel Vidačić, zapovjednik DVD-a Podgorač koji svake godine od 1. lipnja pa do kraja ljeta organizira dežurstva.
Najviše spretnosti pokazali su članovi DVD-a Valenovac, drugi je bio DVD Stipanovci, a domaćini iz Podgorača na trećem. “

GLAS SLAVONIJE, I.Ć.

Objavljeno: 01.07.2019.