Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Prenosimo: Refundacija troškova za vrijeme pandemije (HVZ)

EU FOND SOLIDARNOSTI

Ukoliko je vatrogasna organizacija imala direktne troškove vezane uz pandemiju uzrokovanu COVID-om 19, može se podnijeti zahtjev za refundaciju.

Prenosimo sa stranica Hrvatske vatrogasne zajednice:”

Hrvatska vatrogasna zajednica je dobila potvrdu da su za eventualnu refundaciju troškova javnog sektora (javnih žurnih službi) putem EU-fonda solidarnosti za zdravstvenu krizu uzrokovanu pandemijom virusa Covid 19 prihvatljivi direktni troškovi vatrogasnih organizacija nastalih u četveromjesečnom razdoblju nakon 11.3.2020. godine.

Radi podnošenja zahtjeva za moguću refundaciju (dijela) troškova dostavljamo Vam poveznicu na online obrazac za ispunjavanje prijave troškova: Link

Radi vjerodostojnosti podataka molimo da u online obrascu unesete i ID vatrogasne organizacije iz aplikacije Vatronet, te email adresu povezanu s Vašim korisničkim računom u aplikaciji Vatronet, na koju će doći potvrda podataka koje ste unijeli u obrazac.

Za troškove koji udovoljavaju kriterijima trebaju postojati računi do 20.5.2020. godine, a za eventualne ostale troškove treba dati projekciju.

Ukoliko je vatrogasna organizacija imala direktne troškove vezane uz pandemiju uzrokovanu COVID-om 19, molimo da priloženi obrazac na poveznici ispunite najkasnije do srijede, 20.5.2020. godine do 10 sati.

Molimo da uz opis svake aktivnosti (izdatka) upišete iznos u kunama, odnosno u EUR-ima sukladno tečaju u tom mjesecu koji možete pronaći na ovom linku.”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Objavljeno: 19.05.2020.