Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Program usavršavanja za specijalnost “Vezist – komunikacije u vatrogastvu”

Vezist

Županijska vatrogasna zajednica organizirala je seminar za specijalnost “Vezist” koji se održao u u DVD Ivanovac, od 28. svibnja 2020.godine i DVD Satnica Đakovačka, od 04. lipnja 2020. godine.

Tečaj usavršavanja za specijalnost „Vezist“ održan je od 28. do 30. svibnja 2020. godine – u prostorijama DVD Ivanovac.

Za vatrogasce iz Područne vatrogasne zajednice Đakovštine tečaj je održan od 04. do 06. lipnja – u prostorijama DVD Satnica Đakovačka.


Usavršavanje za specijalnost – vezist traje 20 školskih sati, od čega je 12 sati teorijski dio, a 8 sati vježbovni dio. Nakon uspješno završenog usavršavanja polaznik stječe vatrogasnu specijalnost „Vezist“. Polaznik je dužan prisustvovati teorijskoj i praktičnoj nastavi. U sklopu usavršavanja polaže se pismeni ispit pred predmetnim nastavnikom. Vježbovnom, završnom dijelu ispita nazočan je županijski zapovjednik ili njegov zamjenik i predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice.
Voditelji usavršavanja su Davor Škarica i Kristijan Marjanović. Voditelj usavršavanja vodi matičnu knjigu polaznika, evidenciju o nazočnosti i brine se o osiguranju, uporabi i ispravnosti nastavnih pomagala te prostora za izvođenje nastave.

S obzirom na aktualnu situaciju i preventivne radnje u vezi s širenjem Covid-19 nastava se održavala uz poštivanje svih preporučenih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite RH.

Objavljeno: 07.06.2020.