Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Proogram usavršavanja za specijalnost “Vezist – komunikacije u vatrogastvu”

Vezist

Županijska vatrogasna zajednica organizira seminar za specijalnost “Vezist” koji počinje u DVD Ivanovac, 28. svibnja 2020.godine.

Tečaj usavršavanja za specijalnost „Vezist“ održati će se od 28. do 30. svibnja 2020. godine – u prostorijama DVD Ivanovac.

Tečaj započinje u četvrtak, 28. svibnja u 18,00 sati – za kandidate s područja Vatrogasne zajednice Osijek i to iz dobrovoljnih vatrogasnih društava : Antunovac, Ivanovac, Ernestinovo, Silaš, Osijek Tenja, Osijek Gornji Grad, Osijek Donji Grad, Retfala Osijek i Vuka.


Usavršavanje za specijalnost – vezist traje 20 školskih sati, od čega je 12 sati teorijski dio, a 8 sati vježbovni dio. Nakon uspješno završenog usavršavanja polaznik stječe vatrogasnu specijalnost „Vezist“. Polaznik je dužan prisustvovati teorijskoj i praktičnoj nastavi. U sklopu usavršavanja polaže se pismeni ispit pred predmetnim nastavnikom. Vježbovnom, završnom dijelu ispita nazočan je županijski zapovjednik ili njegov zamjenik i predstavnik Hrvatske vatrogasne zajednice.
Voditelji usavršavanja su Davor Škarica i Kristijan Marjanović. Voditelj usavršavanja vodi matičnu knjigu polaznika, evidenciju o nazočnosti i brine se o osiguranju, uporabi i ispravnosti nastavnih pomagala te prostora za izvođenje nastave.

S obzirom na aktualnu situaciju i preventivne radnje u vezi s širenjem Covid-19 nastava se održava uz poštivanje svih preporučenih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite RH. Zbog toga je broj kandidata ograničen odnosno iz svakog Dobrovoljnog vatrogasnog društva tečaju mogu prisustvovati po dva polaznika.

Naglašavamo da je potrebno izvršiti prijavu svih kandidata u Vatronetu najkasnije do početka tečaja.

Objavljeno: 21.05.2020.