Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Sedam rabljenih vatrogasnih vozila za osječko-baranjske vatrogasce

Engleska vatrogasna vozila

Dolazak vozila očekuje se u kasnim večernjim satima u petak, 19. lipnja 2020. godine

Nakon uspješno provedenog projekta „Croatian wheels“ u razdoblju 2018. / 2019. godine, kada je za potrebe dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi na području Osječko-baranjske županije iz Velike Britanije stiglo 10 vatrogasnih navalnih vozila marke „Dennis Sabre“ i jedno pick-up vozilo marke „Ford Ranger“, inicijatori tog projekta Renata Čete, tajnica VZ Baranja i Zdenko Čarapar, predsjednik VZ Baranja, i ove godine nastavljaju svoju aktivnosti nabavke vatrogasnih vozila.

S obzirom na iskazan interes za kupovinu engleskih navalnih vozila od strane dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Osječko-baranjske županije, u ožujku ove godine započeli su pregovori za kupovinu sedam (7) navalnih vozila iz Velike Britanije. Tri vozila su marke MAN i četiri marke „Dennis Sabre . Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije sufinancirati će ovu nabavku s 25.900,00 Kn.

Sva plaćanja za vozila su izvršena, a novi vlasnici su: DVD Kneževi Vinogradi, DVD Mrzović, DVD Semeljci, DVD Koritna, DVD Vrbica, DVD Potnjani i DVD Viškovci. S obzirom na trenutnu situaciju sa COVID-19 vozila će iz Engleske trajektom biti prevezena u trajektnu luku „Hoek van Holland“ u Nizozemskoj gdje će ih preuzeti novi vlasnici. U projektu dovoza vozila sudjeluju 24 osobe.

Objavljeno: 19.06.2020.