Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije

skupština vzž 2019

Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije održala je dana 18. prosinca 2019. godine redovnu sjednicu Skupštine na kojoj je usvojen Program rada i financijski plan za 2020. godinu.

Sjednica se održala u 18,00 sati  u prostorijama DVD Belišće u nazočnosti velike većine članova skupštine i gostiju.

Voditeljstvo Skupštine: Šiplika D., Cvenić Z., Mužević N., Ljubljanović Z., verifikacija: Koški S.

Skupštinu je vodio predsjednik Nikica Mužević koje je dao kratki presjek događanja u ovoj godini te obrazložio program rada i financijski plan za 2020. godinu. Posebno je apostrofirao planirana osposobljavanja i usavršavanja u idućoj godini. Izazov za sljedeće razdoblje i je i novi Zakon o vatrogastvu koji predviđa određene organizacijske i strukturne promjene poput ustrojavanja županijskog vatrogasnog operativnog centra.

Nakon usvajanja predloženih akata, održan je svečani dio sjednice na kojem je zaslužnim članovima dodijeljeno Priznanja Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije.

Priznanje VZOBŽ dodjeljuje se članovima vatrogasnih postrojbi i dužnosnicima za poseban doprinos unapređivanju vatrogastva i razvoj zaštite od požara te isticanje u akcijama gašenja, spašavanja i otklanjanja neposrednih opasnosti po život ljudi i imovine kao i dugogodišnji aktivan rad u vatrogastvu.

Ove godine Priznanje je u ime Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije dodijelio predsjednik Nikica Mužević slijedećim osobama:

  • Boris Banjan
  • Zdenko Čarapar
  • Renata Čete
  • Josip Kuštro
  • Vilim Giner
  • Antun Sabo

Prisutnima se potom obratio predstavnik Osječko-baranjske županije gospodin Mladen Pejić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za imovinsko-pravne i opće poslove koji je u svoje ime i u ime prisutnog Slavka Marjančevića, pročelnika Upravnog odjela za ruralni razvoj poželio daljnju uspješnu suradnju. Gospodin Pejić posebno se osvrnuo na započeti projekt “Together we stand” financiran iz sredstava EU, a u kojoj sudjeluje Osječko-baranjska županija. Rezultat projekta biti će i izgradnja poligona za uvježbavanje vatrogasaca.

Skup je pozdravila i predstavnica Grada Belišće, gospođa Ljerka Vučković, zamjenica Gradonačelnika koja se zahvalila na odluci da se skupština održi u Belišću, u novo-obnovljenom vatrogasnom domu.

Gospodin Zvonko Grgec, predstavnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek zahvalio se na dosadašnjoj suradnji i istaknuo uspješnu organizaciju zajedničkih vježbi te pozvao i na buduću dobru suradnju.

Predsjedavajući Nikica Mužević na kraju sjednice poželio je svim prisutnima sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu 2020. godinu.

Objavljeno: 19.12.2019.