Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Skupština Vatrogasne zajednice općine Marijanci

Skupština VZO Marijanci

Članovi Vatrogasne zajednice općine Marijanci (VZO) održali su u subotu, 9. ožujka u Čamagajevcima, 9. redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu.

Nakon održanih Skupština dobrovoljnih vatrogasnih društava, održana je i Skupština VZO Marijanci na kojoj su izaslanici iz društava, prihvatili izvješća o radu i financijskom poslovanju Vatrogasne zajednice, te donijeli plan rada i plan financijskog poslovanja za 2019., kao i projekciju financijskog plana za 2020. godinu.

Vatrogasna zajednica općine Marijanci jedna je od najmanjih zajednica na području Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije, a među ponajboljim je zajednicama jer su vatrogasci i društva vrlo aktivni, dobro su opremljeni i stalno spremni na pružanje potrebnih intervencija. Tako je to već niz godina, a stalne pohvale kako društvima i čitavoj Vatrogasnoj zajednici dokazuju da je rad čelništva Vatrogasne zajednice na dobrom putu.

Ovogodišnju redovnu Skupštinu Vatrogasne zajednice općine Marijanci vodili su čelnici zajednice Dragan Krleža, predsjednik VZO i Tihomir Dioši, tajnik VZO Marijanci. Od ukupno 28 članova Skupštine VZO Marijanci, 26 ih je bilo prisutno, uz goste s većeg djela županije.

Osim 5 zajedničkih sjednica, u protekloj godini vatrogasci VZO Marijanci uspješno su surađivali i s općinom Marijanci koja je za vatrogastvo u prošloj godini ukupno izdvojila 137.500,00 kuna za rad Vatrogasne zajednice koje su transferirana prema DVD-a za nabavku opreme i redoviti rad.

Na uspješnom radu Vatrogasne zajednice čestitali su mnogi gosti, Josip Kozina, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VZOBŽ, Zdravko Cvenić, zapovjednik Zapovjedništva VZOBŽ, Stjepan Koški, predsjednik Nadzornog odbora HVZ i tajnik Vatrogasne zajednice OBŽ. Posebno je radom bio zadovoljan Nikica Mužević, predsjednik Vatrogasne zajednice OBŽ, koji je pohvalio višegodišnji vrijedni rad svih vatrogasaca na području općine Marijanci.

Čestitkama se pridružio i Darko Dorkić, načelnik općine Marijanci koji je izrazio zadovoljstvo radom i suradnjom, te angažiranjem vatrogasaca na svim potrebnim intervencijama u svoje, i u ime svih mještana općine Marijanci te na kraju istaknuo da će i ove godine Općina opremljenost i raznovrsne vatrogasne aktivnosti Vatrogasne zajednice Marijanci podržati sredstvima u iznosu od oko 210.000,00 kn.

Tihomir Dioši

Objavljeno: 12.03.2019.