Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

U Osijeku održana pokazna vježba

U sklopu programa obilježavanja 150 godina DVD Osijek Gornji grad i osječkog vatrogastva, u Osijeku je 28. svibnja na Trgu Ante Starčevića održana pokazna vatrogasna vježba.

U vježbi su sudjelovale sve vatrogasne postrojbe s područja Grada Osijeka: DVD Osijek Gornji grad, JVP Grada Osijeka, DVD Osijek Donji grad, DVD Retfala Osijek, DVD Sarvaš i DVD Tenja. Vježba je obuhvatila gašenje požara u zgradi Hotela Central i pothodniku pri čemu su korišteni generatori dima, spašavanje s visine, spašavanje ozlijeđenih uz uporabu nosila te je izvedena i tehnička intervencija na vozilu i gašenje požara vozila.

Uz vatrogasna vozila za gašenje požara korištena je i hidraulička oprema za tehničke intervencije u prometu, zračni uskočni jastuk za spašavanje s visine i zglobna platforma za rad na visini. Okupljeni građani imali su priliku vidjeti opremljenost i spremnost osječkih vatrogasaca za velik broj različitih izazova a sve u cilju popularizacije vatrogastva povodom visoke obljetnice DVD Osijek Gornji grad i tradicionalnih promotivnih aktivnosti u svibnju – mjesecu zaštite od požara.

Skupna fotografija sudionika vježbe

Objavljeno: 28.05.2022.