Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

USAVRŠAVANJE SPECIJALNOSTI „APARATI ZA ZAŠTITU DIŠNIH ORGANA“

Aparati za ZDO Belišće

12. lipnja 2022. u organizaciji Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije na poligonu u DVD-u Našice realiziran je praktičan rad i provjera za operativne članova za stjecanje vatrogasne specijalnosti „Aparati za zaštitu dišnih organa“.


U središnjoj vatrogasnoj postrojbi DVD-a Belišće obavljena je prethodna obuku i praktičan rad kandidata iz DVD-a Belišće, Veliškovci, Tiborjanci, Črnkovci, Harkanovci i JVP Našice.
Kandidati su nakon provjere teoretskog dijela, pristupili praktičnoj provjeri, gdje su pod zaštitnom osobnom opremom uz korištenje aparata za zaštitu dišnih organa morali proći dionice:

  1. Bicikl ergometar
  2. Ručni ergometar
  3. Beskonačne ljestve
  4. Orijentacijski poligon.

Kandidate u navedenim radnjama budno su pratili instruktori VZOBŽ uz prisustvo liječnika. Od 13 kandidata koji su pristupili provjeri, 7 kandidata je uspješno prošlo cjelokupnu dionicu (Slavko Milekić, Ivan Golić – DVD Belišće, Matej Sučić, Marko Vorih – DVD Veliškovci, Mirko Blažević – DVD Tiborjanci, Davor Mihić – DVD Ćrnkovci i Marin Lončarić – JVP Našice).


U nastojanju osiguravanja što bolje osobne zaštite svakog operativnog vatrogasca i stručno osposobljavanje svih pripadnika vatrogasnih postrojbi, kako bi bili spremni na nove izazove i izvršavanju svojih zadaća.
Obuku rada sa aparatima za zaštitu dišnih organa i sjecanju specijalnosti „Aparata za zaštitu dišnih organa“ za grupu u Belišću je vodio zapovjednika VZG Belišće Dubravko Čovčić.


Sudionici obuke su marljivo prihvaćali znanja i vještine, s željom za daljnjim usavršavanjem.

Zapovjednik
VZG-a Belišće
Dubravko Čovčić

Objavljeno: 15.06.2022.