Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

Vatrogasci VZG Belišća obilježili dan SV. Florijana

Sveti Florijan Belišće

Povodom Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, 04. svibnja 2022. godine Dobrovoljna vatrogasna društva s područja Vatrogasne zajednice grada Belišće obilježili su svoj dan s raznolikom aktivnošću u slavljeničkom duhu.


DVD Belišće je obilježilo dopodnevnim posjetom vatrogasnoj postrojbi dječje grupe „Balončići“ Dječjeg vrtića «Maslačak» iz Belišća. Na prostoru ispred vatrogasnog spremišta mališanima i njihovim tetama, prezentirana su vatrogasna vozila i vatrogasna oprema, a što je mališane veoma zanimalo uz mnogobrojne upite. Potom im je priređen mali prijem uz ugodno druženje.

U večernjim satima članovi DVD Belišće nazočili su svetoj misi u crkvi sv. Josipa Radnika u Belišću povodom sv. Florijana, gdje je fra. Mirko Mišković blagoslovio sve vatrogasce i zahvalio se na njihovom nesebičnom radu i požrtvovnosti za druge. Nakon večernje svete mise članovi DVD-a Belišće u prostoru vatrogasnog doma održali su skroman domjenak uz uvodnu riječ zapovjednika Dubravka Čovčića koji je čestitao Dan sv. Florijana i zahvalili se svim članovima na dobrovoljnom radu i trudu koji ostavljaju za boljitak ovog vatrogasnog društva. Kao gost sve prisutne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća grada Belića Domagoj Varžić čestitajući Dan vatrogasaca i zahvalio se na cjelokupnom radu koje članovi nesebično daju za zaštitu svih građana. Na kraju fra. Mirko Mišković blagoslovio je hranu i poželio svima puno sreće i zdravlja.


DVD Bistrinici svoj dan je obilježilo okupljanjem svojih članova uz mali domjenak i druženje s mještanima, a posebno mlađeg naraštaja koje zanima vatrogastvo. Pokazana je pripadajuća vatrogasna oprema i rad s vatrogasnom djecom.

DVD Veliškovci uz zapovjednika Josip Kozine i suradnike organizirali su „Dan otvorenih vrata“. Vatrogasno spremište i prostorije DVD-a Veliškovci posjetilo je 140 djece iz Dječjeg vrtića u Gatu i područne Osnovne škole u Veliškovcima, gdje su s velikim zanimanjem poslušali sve o povijesti sv. Florijana i o DVD-u Veliškovci. U obilasku djeca su s uživanjem razgledali vatrogasnu opremu, razne majice s vatrogasnih natjecanja, medalje i pehare, a također razna priznanja i odličja koja se dodjeljuju zaslužnim vatrogascima. Nakon toga djeci je poslužena zakuska s napicima. U nedjelju 08. svibnja članovi DVD Veliškovci nazočit će svetoj misi povodom sv. Florijana.


Ostala DVD-a s područja VZG Belišće Bocanjevci, Vinogradci i Tiborjanci, sa svojim članovima će nazočiti na nedjeljnoj svetoj misi u svojim mjestima povodom sv. Florijana, a potom ostati u kratkom druženju u svojim vatrogasnim prostorijama.

Objavljeno: 06.05.2022.