Prijava hitnog slučaja 112 • Vatrogasci 193

VZG Belišće u provedbi mjera zaštite od epidemije COVIDA-19

VZG Belišće Korona

Tijekom proglašene pandemije u Republici Hrvatskoj vatrogasna društva – članice VZG Belišće aktivno su sudjelovali u provedbi prevenitvnih mjera.

Početkom epidemije korona virusa 16.03.2020. godine održana je sjednica Zapovjedništva VZG Belišće, gdje se raspravljalo o aktivnostima i mjerama koje se moraju provoditi u vatrogasnim postrojbama u vezi zaštite od epidemiije za vrijeme obavljanja vatrogasne djelatnosti – upute i mjere dostavljane su DVD-a e-mailom.

Od 22.03. do 20.05.2020. godine zapovjednici odnosno imenovane osobe DVD-a na području VZG Belišće obavljali su nadzor nad provođenjem mjera zabrane okupljnja na javnom prostoru, a o istome svaki dan oko 18,00 sati su podnosi izvješće radio vezom u Vatrogasni operativni centar (VOC) Belišće.

Zapovjednik VZG Belišće i VOC Belišće su svakodnevno tijekom jutarnje provjere s Županijskim vatrogasnim operativnim centrom „OKIS“ podnosili izvješće o stanju vatrogasaca na području VZG Belišće po pitanju oboljevanja odnosno potrebe samoizolacije u vezi s korona virusom. Navedena aktivnost je trajala u periodu od 06.04. do 08.06.2020. godine, gdje smo imali jednog vatrogasca u samoizolaciji kojem je kasnije potvrđena prisutnost COVIDA-19, a isti je potom ozdravio.

Ovim putem se zahvaljujemo zapovjednicima i osobama koji su obavljali nadzor u DVD-a na požrtvovnom ispunjavanju zadataka u cijelosti i brizi na daljnjem provođenju zaštite vatrogasaca od korona virusa u obavljanju vatrogasne djelatnosti.

Zapovjednik 
VZG-a Belišće
Dubravko Čovčić

Objavljeno: 15.06.2020.